Ege Postası
Geri

Afyonkarahisar’da 5 milyon liralık sahte tohum operasyonu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde ambalaj, etiket ve marka hakları taklit edilerek üretildiği belirlenen piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan sahte tohumları piyasaya sürmeye çalışan kişi yakalandı.
Afyonkarahisar’da 5 milyon liralık sahte tohum operasyonu
Haberler / 3. Sayfa
4 Eylül 2026 Cuma 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sandıklı Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda sahte tohum ticareti yapmaya çalışan M.Ç., aracında taşıdığı ve piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan 188 paket sahte soğan tohumlarıyla suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan M.Ç. adli makamlara teslim edildi. Sahte paketlere ise Sandıklı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca el konuldu.

Japon tohumculuk firmasının Türkiye distribütörü olan firmadan yapılan açıklamada, "Söz konusu sahte tohumların piyasaya girmesi halinde çimlenme garantisi olmayan, hastalıklara açık ve verimsiz bu taklit ürünler nedeniyle bin bir emekle toprağını işleyen çiftçilerimizin uğrayacağı büyük maddi ve manevi zarar ile milli tarım ekonomimize verilecek tahribat açıkça ortadadır" denildi. Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle hızlı koordinasyon sağlandığı vurgulanan açıklamada, "Orijinal tohumlarımızın sunduğu yüksek çimlenme gücü, yeknesak ürün kalitesi, uzun depolama ömrü ve tarladaki yüksek performans standartlarını korumak ve üreticimizin emeğine sahip çıkmak adına, sahtecilikle mücadelenin önemini belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan emniyet ekipleri ve şirket yetkililerinin birlikte yaptıkları saha araştırmasında şüphelinin toplamda 500 paket sahte tohum üzerinden anlaşma yapmaya çalıştığı, piyasaya sürmeyi planladığı diğer paketlerle birlikte yaklaşık 4,5 ila 5 milyon TL değerinde sahtecilik ve kaçakçılık ağının varlığının ortaya çıktığı belirtildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası