Ege Postası
Geri

Ağrı kesiciler ve alkol horlamaya sebep oluyor

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cevdet İzmirli, alkol, sigara, kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçların fazla kullanılması halinde dil ve boğazı oluşturan kasların gerginliğini azalttığını ve bu durumun horlamaya sebep olduğunu...
Ağrı kesiciler ve alkol horlamaya sebep oluyor
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cevdet İzmirli, alkol, sigara, kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçların fazla kullanılması halinde dil ve boğazı oluşturan kasların gerginliğini azalttığını ve bu durumun horlamaya sebep olduğunu söyledi.

Opr. Dr. Cevdet İzmirli, horlamanın hafife alındığını, çoğu zaman bir rahatsızlık olarak görülmediğini ancak çok ciddi rahatsızlıklara yol açtığını belirtti. Horlamanın kalp ritmini bozduğunu, uzun vadede yüksek tansiyon ve buna bağlı olarak kalp büyümesi gibi ciddi rahatsızlıklara sebep olduğunu vurgulayan İzmirli, "Horlama genelde solunum yolunda daralma yaşayanlarda, boynu kalın ve boyu kısa olan ile şişman kişilerde görülüyor. Alkol, sigara, kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçların fazla kullanılması halinde dil ve boğazı oluşturan kasların gerginliğini azaltıyor. Bu durum horlamaya sebep oluyor." dedi.

Ayrıca burun kemiği eğriliği, burun eti büyümeleri, kronik sinüzitler, burun polipleri, burun alerjileri ve burunda oluşan kanserlerin horlamaya neden olabileceğinin altını çizen İzmirli, bu vakaların çoğunun cerrahi müdahale ile tedavi edilebildiğini ifade etti. Ameliyata uygun olmayan veya ameliyatla iyi sonuç alınamayan hastalarda 'CPU' cihazının kullanıldığını ve başarı oranını yüksek olduğunu dile getiren İzmirli, bu cihazın uyku sırasında takılan bir maskeyle basınçlı hava solunmasını sağladığını, böylelikle solunum yollarının uyku sırasında daralmasını önlediğini kaydetti.

        İzmirli, horlamamak için şu tavsiyelerde bulundu: "Spor ve egzersiz yapın, hareket horlamaya iyi geliyor. Uykudan hemen önce uyku ilacı sakinleştirici tarzı ilaçlar almayın. Uykudan 4 saat önce alkol almayın. Uykudan 3 saat önce ağır yemek yemeyin. Uykuda sırt üstü yatmak yerine sağ yana yatın."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası