Ege Postası
Geri

Ahşaba can veriyor, çocukları mutlu ediyor

Yıllardır hobi olarak tahta oyuncak yapan ve ürünlerini çocuklarla buluşturma hayallerini kuran Nurdan İspir, eşi ve çocuklarının desteği sayesinde kendi işinin patronu oldu. İspir, şimdi Gaziemir Belediyesi’nin açtığı satış stantlarında ürünleri satmanın keyfini sürüyor
Ahşaba can veriyor, çocukları mutlu ediyor
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Mart 2013 Salı 14:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Uzun yıllar hobi olarak tahtadan oyuncak tasarımı yapan Gaziemir Belediyesi Gazi Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi kursiyeri Nurdan İspir, eşinin ve çocuklarının verdiği cesaretle hayallerine kavuştu. Tasarladığı oyuncakların semt evlerinde düzenlenen sergilerde beğeni toplamasıyla cesaretlenen İspir, eşinin ahşap atölyesinde kendi tezgahını kurarak, sadece tahta ve tutkal kullandığı oyuncakların üretimine başladı. Atölyede ürettiği oyuncakları anaokullarında tanıtarak pazarlamaya çalışan, ancak beklediği ilgiyi göremeyen İspir’in hayatı Gaziemir Belediyesi’nin kapısını çalmasıyla değişti. Belediyeden, beklediği desteği ve ilgiyi gören İspir, ürünlerini belediyenin satış kulübelerinde pazarlama olanağı buldu.

Çocukları hayata hazırlıyor

Çocukların odalarını ve oyun alanlarını dolduran oyuncakların tek tip olması ve hemen hemen hepsinin şiddet içerdiği için ahşap oyuncak yapmaya başladığını söyleyen İspir, sağlık açısından zararı olmayan oyuncak üzerine kafa yorduğunu anlattı. Oyuncaklarında çocukların sağlığı için sadece tahta ve tutkal kullandığını, plastik oyuncakların sağlık açısından zararlı olduğunu söyleyen İspir şöyle konuştu: “Oyuncaklarımı tasarlarken küçük kızımın hayal dünyasını izleyerek hareket ediyorum. Ayrıca pedagog ve anaokulu öğretmenlerinden fikir alarak, oyuncaklarımla çocukların zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkı koymaya çalışıyorum. Hayatın gerçeklerini tasarlayarak, çocukların hayata hazırlanmasını amaçlıyorum.”
Geçen yıl dünyada 1,5 milyon oyuncağın, çocukların sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle toplatıldığının altını çizen İspir, “Aileler çocuklarının oyuncaklarını seçerken dikkatli olmalılar. Günlük hayatta kullandıklarımızla her anne-baba çocuğuna oyuncaklar yaparak onların sağlığını koruyabilir. Amacım anne-babalara örnek olarak kendilerinin de çocukları için oyuncak tasarımı yapabileceğini göstermek” diye konuştu.

Başkan Şenol’a teşekkür etti
Günlük hayatta kullandığımız nesnelerin oyuncaklarını yapan İspir, montessori eğitimi uygulayan anaokullarına da özel olarak ölçülü küp, çubuk ve ağırlık tasarlıyor. Kendi markasını yaratan ve marka tescili için gerekeli başvuruları yapan İspir, sözlerini şöyle noktaladı: Oyuncak mağazası açmak istiyorum. Her geçen gün bu oyuncaklara olan ilgi artıyor, siparişlere yetişemiyorum. , Ürünlerimi tüketiciye ulaştıramayınca belediyeye başvurarak destek istedim. İsteğimi geri çevirmeyen ve tüketiciyle aramda köprü kuran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası