Ege Postası
Geri

Air Arabia'dan İzmir seferi

Suudi Arabistan Havayolları’ndan sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nden Air Arabia’nın da İzmir seferleri başlıyor. İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret eden, Air Arabia Doğu Avrupa Bölge Müdürü Nükhet Angın Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sharjah kenti ile İzmir arasındaki seferlerin 27 Haziran’da başlayacağını söyledi.
Air Arabia'dan İzmir seferi
Haberler / Ekonomi
26 Mart 2018 Pazartesi 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Air Arabia Doğu Avrupa Bölge Müdürü Nükhet Angın, İzmir Kalkınma Ajansı Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Başkanı Nazlı Kayı ile birlikte İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Angın, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah kenti ile İzmir arasında karşılıklı seferlerin 27 Haziran’da başlayacağını söyledi. Angın, "İzmir’e ilk defa sefer düzenliyoruz ve İzmir’den çok umutluyuz. Geçtiğimiz yıl Trabzon seferlerine de haftada 3 sefer ile başlamıştık, günde 3 sefere çıktığımız zamanlar oldu. 120 bine yakın yolcu geldi. İzmir’de de benzer gelişmeler yaşanacağını umuyoruz. İzmir ile birlikte bu sene Bodrum ve Antalya da başlıyor. İzmir, Türkiye’deki 5’inci destinasyonumuz olacak, ayrıca İstanbul’a da seferlerimiz var" dedi. İzmir’in tanıtımı için gelecek aylarda BAE’den seyahat acenteleri, yazarların olduğu bir heyeti İzmir’e getireceklerini belirten Angın, bu konuda da Demirtaş’tan destek istedi. Angın, ayrıca BAE’de çok sayıda yabancı uyruklunun da yaşadığını ve onlar için de İzmir’in önemli bir alternatif olabileceğini söyledi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Ortadoğu’nun en zengin ülkelerinden olan BAE ile İzmir arasında seferlerin başlamasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. İzmir’in turizmini canlandırmak için klasik Avrupa pazarları dışında Uzakdoğu, Rusya gibi pazarlara yöneldiklerini belirten Demirtaş, "Suudi Arapları getirecek Saudia Airlines’ın seferlerinin bu yaz başlayacak olmasının ardından BAE ile İzmir arasında da seferlerin başlaması bizim için çok önemli. BAE’den sadece Arap turist değil, o bölgede yaşayan yabancıları da kentimize çekmek istiyoruz. İzmir’e gelecek olan yazar, gazeteci, acente, blogger heyetinin ağırlanması konusunda da İZKA ile birlikte üzerimize düşen herşeyi yapmaya hazırız. Burada turlarını düzenleriz, en iyi şekilde ağırlarız" dedi. Demirtaş, ayrıca Sharjah Ticaret Odası ile de kardeş oda olduklarını hatırlatarak, seferlerin gelişmesi için oda ile temasa geçerken, bu seferleri tüm üyelere duyuracaklarını ve bilgilendireceklerini, ticari temaslar ve üyelerimizin de ticaretinin geliştirilmesi için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası