Ege Postası
Geri

Ak Parti İlçe binasına siyah çelenk bırakmak isteyen gruba izin verilmedi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Ankara Tren Garı Kavşağı'nda meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anma eyleminde Ak Parti İlçe binasına siyah çelenk bırakmak isteyen gruba polis izin vermedi.
Ak Parti İlçe binasına siyah çelenk bırakmak isteyen gruba izin verilmedi
Haberler / Güncel
12 Ekim 2015 Pazartesi 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara'da dün meydana gelen ve 95 kişinin hayatını kaybettiği, 246 kişinin yaralandığı bombalı saldırı, Marmaris İlçesi'nde bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri öncülüğünde düzenlenen anma eylemiyle protesto edildi. Eğitim-Sen öncülüğünde CHP, HDP, Birleşik Haziran Platformu, Pir Sultan Abdal Derneği ve Barış Platformu üyeleri Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde saat 19.00'da bir araya geldi. 'Kan dökenlere dur demek için oradaydık barışı da katlettiler' yazılı pankart açan grup, Ankara'da ölenlerin fotoğraflarını taşıdı. Ölenler için bir dakika saygı duruşu sonrası grup adına Eğitim-Sen Marmaris Temsilcisi Altan Kumbasar yazılı açıklama okudu. Kumbasar, "Bunların amaçlarını biliyoruz. Bizi korkutarak, bizi yıldırarak, bizi sindirerek 13 yıllık zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktır. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, bizi yıldırmaya, bizi sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Bu döktüğünüz kanların hesabını soracağız" dedi. 

SEDAT PEKER'E ÖZGÜRLÜK DEVRİMCİLERE TUTSAKLIK 
Yaklaşık 200 kişi ellerinde pankart ile 500 metre mesafede bulunan Ak Parti İlçe binasına yürüyüp siyah çelenk bırakmak istedi. Polis, yürümek isteyen gruba izin vermedi. Yaşanan arbedede bazı kişilere biber gazı sıkılarak müdahale edildi. Anıt önünden başka bir yerde eylem yapılamayacağı uyarısı yapan polis ile grup arasında sözlü atışma ve itişmeler yarım saat sürdü. Grubun içine giren Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, yürüyüş ve eylem kanunları hakkında bilgi verdi. Sözcüler ile görüşen Sarıkaya, yasalara uymayanların gözaltına alacağını söyledi. Yapılan görüşmeler sonucunda grup oturma eylemi yaptı. 

Yaşanan gerginlikte biber gazına maruz kalan sonra polis tarafından ekip otosuna alınan emekli Edebiyat Öğretmeni Vasfi Sevimli bırakıldığında, 'Sedat Peker'e özgürlük, devrimcilere tutsaklık' sloganı attı. Grup, 'Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz' sloganları attı. Bir süre oturma eylemini sürdüren grup, polisin uyarıları sonrası sessizce dağıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası