Ege Postası
Geri

Akaryakıtta ÖTV artıyor! Benzin, motorin ve oto gaz zamlanacak!

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu başta memur maaş zamlarını içeren yasa teklifinde ekonomide yapılacak bazı yeni düzenlemeler de yer alıyor. MTV’den, kurumlar vergisine, ÖTV’den KDV istisnasına kadar pek çok önemli madde de bulunuyor. Bu değişiklikler içinde en dikkat çeken madde ise akaryakıtta uygulanacak ÖTV. Benzin, motorin ve oto gazda ÖTV artacak.
Akaryakıtta ÖTV artıyor! Benzin, motorin ve oto gaz zamlanacak!
Haberler / Ekonomi
5 Temmuz 2023 Çarşamba 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meclis’e sunulan Torba Yasa Teklifinde vergisel düzenlemeler yer alıyor. MTV’den, kurumlar vergisine, ÖTV’den KDV istisnasına kadar pek çok önemli düzenleme hayata geçecek. Yalnızca bu yıl tüm araç sahipleri, ek bir Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödeyecek. Akaryakıttan alınan ÖTV 6 aylık enflasyon kadar artacak. Kurumlar vergisinde 5 puanlık artışa gidildi.

AKARYAKITTA ÖTV ARTIYOR!

Torba teklifte en dikkat çeken madde ise akaryakıta gelen otomatik enflasyon zammı oldu. Akaryakıtta alınan ÖTV ocak ve temmuz aylarında geriye dönük 6 aylık enflasyon kadar artacak.

BENZİN, MOTORİN VE OTO GAZA ZAM GELECEK

Torba kanun düzenlemesiyle birlikte, akaryakıt ve doğal gazın içinde yer aldığı I sayılı ÖTV listesine, maktu vergi tutarlarının 6 aylık YİÜFE oranında otomatik olarak artırılmasını öngören bir madde de mevzuata girmiş oldu. Şu an litrede benzinde 2,5 TL, motorinde ise 2,06 TL maktu ÖTV alınıyor. Bu ÖTV’ye bir de yüzde 18’lik KDV uygulanıyor. Oto gazın ÖTV’si de yine yüzde 14,82 oranında zamlanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası