Ege Postası
Geri

Akbelen'e desteğe giden İzmirli çevreciler 3 noktada durduruldu

Akbelen Ormanı'ndaki "Büyük Buluşma" eylemine İzmir'den giden yurttaşlar, 3 noktada jandarma ve polis tarafından durduruldu. Bir yurttaş, "Gücünüz bizemi yetiyor? Biz bu ülkenin doğasını, toprağını, taşını, ağacını korumak için gidiyoruz. Bize engel oluyorsunuz burada. Ayıp" diye tepki gösterdi.
Akbelen'e desteğe giden İzmirli çevreciler 3 noktada durduruldu
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2023 Pazar 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı'ndaki ağaçların kesilmesini protesto etmek üzere "Büyük Buluşma”ya katılmak için İzmir'den Muğla'ya yola çıkan yurttaşlar, Milas'a 50 kilometre kala ve Milas'a girdikten sonra 3 çevirme noktasında durduruldu.

Milas'a girerken jandarmanın kontrol noktasından geçen yurttaşlar duruma tepki gösterdi. Yurttaşlardan biri jandarma görevlilerine "Gücünüz bize mi yetiyor? Biz bu ülkenin doğasını, toprağını, taşını, ağacını korumak için gidiyoruz. Bize engel oluyorsunuz burada. Ayıp" dedi. Milas'a girdikten sonra ise bu sefer de polisin çevirdiği yurttaşlara GBT kontrolü yapıldı. Bu kontrolden de geçen yurttaşlar bu sefer de şoförün evraklarının kontrol edilmesi için Milas Ören Yolu üzerinde durduruldu. Doğaseverler, bu kontrolün ardından yolculuklarına devam edebildi.

Ormanda eylem için bir araya gelen yurttaşlar, "Yurdunu, suyunu, ormanlarını seven buraya gelsin. Biz mücadeleden vazgeçmiyoruz, Akbelen Ormanı'nı koruyoruz" dediler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası