Ege Postası
Geri

Akgül'den DİSK'e söz: CHP her zaman alanlarda olacak

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 30 kişilik il yönetiminde yeni görevlendirmeyi yaptıktan sonra Meslek Kuruluşları Sendikaları ve STK'lardan sorumlu İl Başkan Yardımlığı görevine getirilen Şirin Akgül ilk ziyaretini DİSK Ege Bölge Temsilciliği'ne yaptı. Akgül, her zaman DİSK'in yanında ve hep birlikte alanlarda kol kola olacaklarını söyledi. DİSK Ege Bölge temsilcisi Sarı ise, CHP'li belediye başkanlarının DİSK'e biraz daha ağırlık vermeleri gerektiğini belirtti.
Akgül'den DİSK'e söz: CHP her zaman alanlarda olacak
Haberler / Yerel Politika
22 Ocak 2015 Perşembe 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HALİL SOLAK/HABER SERVİSİ- CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından partinin İzmir İl başkanlığına atanan Bedri Serter'in, il yönetiminde beklenen revizyonu yapmasının ardından Meslek Kuruluşları Sendikaları ve STK'lardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Şirin Akgül DİSK Ege Bölge Temsilcisi Başkanı Memiş Sarı'yı ziyaret etti.


CHP'Lİ BELEDİYLERDE İŞÇİLERİN HAKLARI GÜVENCE ALTINDA
Parti olarak her zaman DİSK'in yanında olduklarını vurgulayan CHP İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül, “İl Başkanımız Bedri Bey'in selamı var. Yoğun programından dolayı ziyarete katılamadı ilk fırsatta ziyaretinize gelecek. Parti olarak her zaman DİSK'in yanındayız. DİSK'te her zaman bizim yanımızda olduğunu hissettirdi. 12 Eylül öncesi yıllarda ülkemizin nüfusu 46 milyon iken sadece DİSK'in 600 bin üyesi vardı. Bugün ise 76 milyon nüfusa sahibiz ancak yaklaşık 280 bin sendikalı üyesi var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu, 'taşeronlaşmayı kaldıracağını ve sendikaların sonuna kadar arkasında olacağını' söylüyor. Sadece Belediye Başkanlarımızın istemesi ile taşeronlaşma ortadan kalkmayacaktır. İş ve ihale yasının değişmesi gerekiyor. Mevcut yasalar ile taşeron ’un önüne geçmek zor. Bir an önce sendikalarla ilgili yasasının çıkması gerek. Örgütlülük bilincinde olmak hepimizin faydasınadır. CHP’li belediyelerin yüzde 90'ı zaten sendikalı ve sendikalı olan belediyelerde işçilerin hak ve hukukları güvence altına alınıyor” diye konuştu.



CHP HER ZAMAN ALANLARDA OLACAK
Akgül, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bundan sonra her zaman alanda olacağız. Ve işçi kardeşlerimizin yanında saf alacağız. Kısacası 24 saat sendikanızın yanındayız ve üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız, alanlarda her zaman sizinle kol kola olacağız” dedi.

SARI: “SENDİKALARDAN SORUMLU OLMANIZ ÖNEMLİ”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise konuşmasında, “Böyle bir görev dağılımında sendikalardan sorumlu il başkan yardımcısı olmanız hem bizim ilişkimiz açısından önemli. Hemde bundan sonra ki genel seçim sürecinde CHP ile birlikte yürüteceğimiz çalışma İzmir kamuoyu açısından önem taşıyor. Bunun için büyük bir sorumluluk üstlendiniz ve başarılar diliyorum. Sendikalar ve sendikal örgütlülük konusunda sizinle aynı fikirdeyim” dedi.



HALA ŞİRKETLER ÜZERİNDEN TAŞERONUZ”
Sarı, “İzmir'de hemen hemen bütün belediyeler taşeron her ne kadar örgütlü olsak ta hala şirketler üzerinde taşeronuz. Daha güvenceli, daha kurumsal ve kamu işi yapıyoruz. Bir kişinin elinde değil bir kamu şirketinin inisiyatifinde çalışıyoruz. İzmirlilere hizmet vermeye çalışıyoruz. AKP'li belediyelerde sendika yok dersek yanılırız. AKP'li belediyeler kendine yakın, kendinden olan, iç içe geçmiş, arka bahçesi olarak kabul edilen HAK-İŞ'e bağlı sendikalar örgütlü” dedi.

CHP, DİSK'İN ÖRGÜTLÜ OLMADIĞI 8 İLÇEYİ KAYBETTİ
CHP'nin ve CHP'li belediye başkanlarının DİSK'e biraz daha ağırlık vermesi gerektiğini belirten Sarı, “Bunu seçim sonuçlarında da gördük. İzmir'de Genel-İş'in olmadığı 8 ilçeyi de kaybetti. CHP'nin örgütlü olmadığı 8 ilçeyi kaybetti. Yani CHP'nin iktidar olduğu, Belediye İş sendikasının örgütlü olduğu, DİSK'in örgütlü olmadığı 8 ilçeyi de AKP aldı. Çünkü biz sadece sendikal mücadele ücret politikası uygulamıyoruz. Aynı zamanda toplumsal muhalefetin öncülüğünü yapıyoruz. O yüzden CHP ile uyuştuğumuz, kaynaştığımız alanlarda emek adına vermiş olduğumuz ortak paydalarımız var. Biz bu kadar ortak paydaya rağmen şunu da demiyoruz; bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı en çok eylem yapan en çok lafı söyleyen biziz. Emek ve haklarımız öne çıktığında belediye başkanı AKP'li de olsa CHP'li de olsa biz tavrımızı koyarız. Ama toplumsal muhalefet için çıktığımızda tavrımız aydınlıktan demokrasiden, cumhuriyetten ve laiklikten yanadır. Bu çok ince bir yol ayrımıdır. Bunun içinde her iki kurumu da büyütmek zorundayız. Bundan önceki il yönetimi ile bir çok eylem ve etkinlikte beraberdik bundan sonra ki zor süreçte de başarılı olmak için beraber olacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası