Ege Postası
Geri

Akil İnsanlar Heyeti Sivas'ta

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu temaslarda bulunmak üzere Sivas’a geldi. Başkan Ahmet Taşgetiren, Başkan Vekili Beril Dedeoğlu, grup üyeleri Doğu Ergil, Erol Göka, Hilal Kaplan, Cemal Uşşak, Vahap Coşkun ve Celalettin Can ilk olarak...
Akil İnsanlar Heyeti Sivas'ta
Haberler / Güncel
5 Mayıs 2013 Pazar 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu temaslarda bulunmak üzere Sivas’a geldi. Başkan Ahmet Taşgetiren, Başkan Vekili Beril Dedeoğlu, grup üyeleri Doğu Ergil, Erol Göka, Hilal Kaplan, Cemal Uşşak, Vahap Coşkun ve Celalettin Can ilk olarak sabah kahvaltısında Sivas’ta görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Otel girişinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, burada yaptığı konuşmada, "Bu yaraları toptan sarmamız lazım. Şehitler olmuş, başka şeyler olmuş. Bizim yeniden gönül yapılanmasına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bu sürecin, bizim yaptığımız işin birazda bu birazda bu duygu imarına yönelik olduğunu düşünüyorum. Yani bir barış dili diyoruz ya. Onu geliştirelim. Yani ben Sünni bir insanım. Ama Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneğini ziyaret etmeyi görev bilirim. Hacı Bektaş’tan geçerken orada Alevilerin büyüğü bir hanımefendi var. Onu ziyaret etmek istedik. Bazı dernekler baskı yapmış; ‘bazı dernekler bana baskı yaptı, şimdi görüşmeyelim. Hak rızası için yolunuza devam edin’dedi. Duanızı almak için gelecektik dedim. 90 yaşında ben elini öpmekten asla kaçınmam." değerlendirmesini yaptı.

Bu yaraların toptan sarılması gerektiğine vurgu yapan Ahmet Taşgetiren. "Bu duygu zaruretinin ne olduğunu Sivas bilir. Maraşlı, Çorumlu bilir. Diyarbakır bilir. Şehitler olmuş, başka şeyler olmuş. Bizim yeniden gönül yapılanmasına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bir elçilik söz konusu ise bunun elçiliğini yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Taşgetiren, Önümüzdeki hafta içerisinde Başbakan ile görüşeceklerini belirterek, "Üçer kişilik gruplar halinde heyetler olarak görüşme yapacağız. Bu ara dönemde de aldığımız izlenimlerimizi, tespitlerimiz paylaşıyoruz. Sürecin tam ortasında tabiî ki onlar var. Halkın bakışı, hassasiyeti,kaygıları Bunlarda heyetler vasıtasıyla devlete taşınıyor. 2 ay sonra da bir rapor sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası