Adalet Bakanı Akın Gürlek, suç ve suçlularla mücadelede ulusal ve uluslararası iş birliğini daha da güçlendirdiklerini ve iade süreçlerini takip ettiklerini bildirdi. Gürlek, sosyal medya yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi.
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde; suç ve suçlularla mücadelede ulusal ve uluslararası iş birliğimizi daha da güçlendiriyor, iade süreçlerini tavizsiz ve anbean takip etmeyi sürdürüyoruz. Suç işleyip yurt dışına kaçarak Türk adaletinden kurtulacağını düşünenlerin peşini bırakmıyoruz. 1 Temmuz’da, 2026 yılının ilk yarısında 31 farklı ülkeden toplam 197 şahsın ülkemize iadesini gerçekleştirdiğimizin bilgisini paylaşmıştık. O tarihten bugüne kadar çalışmalarımız aralıksız devam etti. 1 Temmuz'dan itibaren 12 ülkeden 48 şahsın daha ülkemize iadesini sağladık. Böylece 2026 yılında ülkemize iade edilen şahıs sayısı 245’e ulaştı. Son bir buçuk ayda ülkemize iade edilenlerin 24’ü Gürcistan’dan, 8’i Almanya’dan, 6’sı Yunanistan’dan getirildi. Organize suç örgütlerine yönelik mücadelemizde de önemli sonuçlar elde ettik. Uzun süredir takip ettiğimiz dosyalarda gelişme kaydettik. 'Redkitler' suç örgütü lideri F.D. 13 Ağustos 2026 tarihinde ülkemize iade edildi.
Son olarak 2020 yılında Arjantin'den iadesini talep ettiğimiz Camgözler suç örgütü yöneticisi S.K.’nın ülkemize iadesine karar verildi. Dışişleri Bakanlığımızın 28 Temmuz 2026 tarihli bildiriminin ardından, 31 Temmuz’da İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımızla gerekli koordinasyon sağlandı ve şahsın Türkiye’ye getirilmesine yönelik seyahat programı oluşturuldu. S.K., 13 Ağustos’ta Arjantin’de teslim alındı; bu gece sularında İstanbul’a ulaşması planlanıyor. Aziz milletimiz müsterih olsun: Suçlular için hiçbir ülke güvenli liman değildir. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, aradan ne kadar zaman geçerse geçsin Türk adaleti onların peşinde olacaktır. Bu süreçte yakın koordinasyon içerisinde çalıştığımız İçişleri Bakanlığımıza ve Dışişleri Bakanlığımıza; suçluların iadesi ve adli yardımlaşma süreçlerinde ülkemizle iş birliği yapan ülkelerin yetkili makamlarına teşekkür ediyorum."

İçişleri Bakanlığı: "Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş yakalandı"
İçişleri Bakanlığı, "Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan organize suç örgütü elebaşı" Serkan Kurtuluş'un Arjantin'de yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.
İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından "Organize Suç Örgütü Elebaşı Serkan Kurtuluş Arjantin'den Ülkemize Getiriliyor" başlığıyla yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:
"Nereye saklanırsa saklansınlar, organize suç örgütleri Devletimizden kaçamıyor. Bugün de organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş Arjantin'den Türkiye’ye getiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Europol Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı koordinesinde; ''tasarlayarak öldürme, kasten öldürme, suç işlemek amacı ile örgüt kurma, suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla birden fazla kişi tarafından silahla yağma, silahla birden fazla kişiyle var olan suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanmak suretiyle zincirleme şekilde tehdit' suçlarından kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş isimli şahıs, Arjantin'de yakalandı ve bugün ülkemize iade ediliyor.
Vatandaşlarımızın huzurunu bozan, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini karartmaya çalışan organize suç örgütlerine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Ülkemizde ve yurt dışında; nerede olurlarsa olsunlar Devletimizin gücü, sınırların ötesine de uzanır. Kahraman polislerimizi, başkanlıklarımızı, daire başkanlığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlilerine teşekkür ediyoruz."