Ege Postası
Geri

Akın Gürlek açıkladı: Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı ABD vatandaşı İstanbul'da yakalandı!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, uluslararası düzeyde aranan ABD vatandaşı Richard James Schueler’in İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandığını açıkladı. Beşiktaş, Üsküdar ve Sarıyer’deki 15 adreste yapılan aramalarda 7 milyon 150 bin dolar nakit para, kripto varlık cüzdanları, silahlar, mücevherler ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Akın Gürlek açıkladı: Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı ABD vatandaşı İstanbul'da yakalandı!
Haberler / 3. Sayfa
17 Ekim 2026 Cumartesi 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adalet Bakanı Akın Gürlek, uluslararası düzeyde aranan ABD vatandaşı Richard James Schueler’in İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandığını açıkladı.

Beşiktaş, Üsküdar ve Sarıyer’deki 15 adreste yapılan aramalarda 7 milyon 150 bin dolar nakit para, kripto varlık cüzdanları, silahlar, mücevherler ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Richard James Schueler’e yönelik İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonun ayrıntılarını açıkladı.

Gürlek’in açıklamasına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Mali Suçlarla Mücadele şubeleri tarafından, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) desteğiyle yürütülen çalışmalarda Schueler’in İstanbul’da bulunduğu belirlendi.

Schueler, 14 Ekim’de Beşiktaş’ta gerçekleştirilen operasyonla eşiyle birlikte gözaltına alındı. Operasyon daha sonra genişletilirken, Schueler’in korumalığını yaptıkları belirtilen 3 kişi daha yakalandı.

15 ADRESE ARAMA

Soruşturma kapsamında Beşiktaş, Üsküdar ve Sarıyer’de toplam 15 adreste arama yapıldı.

Gürlek’in açıkladığı son envantere göre adreslerde 7 milyon 150 bin ABD doları ile 160 bin TL nakit para ve 6 kripto varlık soğuk cüzdanı ele geçirildi. Son operasyona ilişkin haberlerde de aynı nakit para ve soğuk cüzdan miktarları yer aldı. 

Aramalarda ayrıca farklı markalarda yüzlerce çanta, ayakkabı ve gözlük, 28 kol saati, 97 parça mücevher ile çeşitli değerli eşyalara el konulduğu bildirildi.

SİLAHLAR VE DİJİTAL MATERYALLER ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda 29 cep telefonu, 12 dizüstü bilgisayar, 11 bilgisayar kasası, 19 SSD ve harici disk, 46 USB bellek ile 19 ekran kartının da ele geçirildiği açıklandı.

Adreslerde ayrıca 4 uzun namlulu tüfek, 3 ruhsatsız tabanca ve bin 400 fişek bulunduğu belirtildi.

Ele geçirilen dijital materyaller üzerindeki incelemelerin sürdüğü bildirildi.

GÜRLEK’TEN “GÜVENLİ LİMAN” MESAJI

Gürlek, operasyonun ardından yaptığı açıklamada Türkiye’nin uluslararası düzeyde aranan kişilerin sığınabileceği bir ülke haline gelmesine izin verilmeyeceğini belirtti.

Sınır aşan suçlarla mücadelede güvenlik ve istihbarat birimleri arasındaki koordinasyonun sürdürüleceğini ifade eden Gürlek, uluslararası iş birliğinin de güçlendirileceğini söyledi.

SCHUELER HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Schueler’in Interpol kırmızı bülteni Finlandiya’nın talebi üzerine çıkarılmıştı.

Uluslararası kaynaklarda kırmızı bültenin ağırlaştırılmış vergi dolandırıcılığı suçlamasıyla bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Schueler ayrıca ABD’de kripto varlık projeleri nedeniyle SEC’in açtığı, 1 milyar doların üzerinde kayıt dışı kripto varlık satışı iddialarının yer aldığı bir davayla karşı karşıya kalmıştı; söz konusu dava 2025’te ABD’de yetki gerekçesiyle düşürülmüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası