Ege Postası
Geri

Akit TV'nin o yayınına şaşırtan savunma

AKİT TV’de yayınlanan ‘Gün Başlıyor’ programında sunucunun, 'Bak bu Venizelos, tanıştırayım denize döktüğünüz, yanındaki de sizin lideriniz, burada sırıtıyor. İnönü. Bak görüyor musunu? Bak tipe bak, yanındaki de karısı. Siz ancak karılarınızı kollarına verirsiniz' sözleri, Üst Kurul’u karıştırdı.
Akit TV'nin o yayınına şaşırtan savunma
Haberler / Güncel
19 Mayıs 2017 Cuma 08:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Üst kurul toplantısında bazı üyeler bu sözlerin hakaret içermediğini savununca, muhalif üyeler toplantıyı terk etti. Programla ilgili hazırlanan uzman raporunda, sözlerin ‘ifade özgürlüğü’ne girdiği ve hakaret olmadığı savunuldu.

1973 yılında yaşamını yitiren İsmet İnönü ile 1992 yılında yaşamını yitiren Mevhibe İnönü’nün yargı, cevap ve düzeltme haklarının bulunduğu kaydedildi. Uzman raporunda cezaya gerek görülmediği de ifade edildi. Sunucunun argo içeren sözleriyle ilgili AK Parti kontenjanından seçilen üyeler, yaptırıma gerek olmadığını savundu. Toplantıya 3 üye katılmadı. Yaptırım kararı alınabilmesi için en az 5 üyenin oyu gerekiyordu. Ancak yapılan oylamada, AK Parti kontenjanından seçilen 3 üye ‘yaptırım uygulanmasın’ diğer 4 üye ise ‘yaptırım uygulansın’ oyu verince, karar alınamadı. Karar bir sonraki toplantıya kaldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası