Ege Postası
Geri

Akit TV’in 10 Kasım çirkinliğine İzmir’den suç duyurusu

İzmir Barosu Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri Komisyonu, ‘Zulüm 1938’de son buldu’ ekranı için harekete geçti. TV yetkilileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Akit TV’in 10 Kasım çirkinliğine İzmir’den suç duyurusu
Haberler / Güncel
11 Kasım 2015 Çarşamba 14:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ülkenin kurtarıcısı, Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün vefatının 77.yıl dönümünde nefret dili ve çirkinliğine tanıklık etti.

Akit TV’de yer alan 10 Kasım haberinde Atatürk için “Resmiyette öyle kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Cumhurbaşkanı” tanımı yapılarak, Atatürk ve devrimlerinden alaycı bir üslupla bahsedildi. Ekranda “Zulüm 1938’de son buldu” yazısıyla sunulan videonun sonunda ise Atatürk'e ithafen "Rahmetle anamıyoruz seni Paşam" ifadeleri kullanıldı.

Kamuoyunca büyük tepki çeken yayın sonrası İzmir Barosu harekete geçti. 2013 yılının 10 Kasım’ın da gazeteye verilen ‘Olmasaydın da olurduk’ ilanı için de hukuk mücadelesi başlatan Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri Komisyonu yayın hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuruda Akit TV yetkililerinin Atatürk’ün manevi hatırasına basın yoluyla hakaret suçundan yargılanması talep edildi.

KOMİSYONDA KİMLER YER ALIYOR'
Komisyonun başkanlığını Avukat Cemil Öz yaparken üyeler ise Avukatlar Ahmet Hekimoğlu, Hüseyin Durdu, Mehmet Tahsin Soner, Yasemin Şahin, Şirin Turan, Özge Özşahin, Samed Tekin ve İlve Yücesoy’dan oluşuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası