Ege Postası
Geri

Akpınar'dan AK Parti'ye 'sağlam' kontra!

AK Partili Abdullah Mertoğlu, mart ayında CHP eski meclis üyesi Necat Yılmaz’ın İskeleye alt geçit ve Tramvaya yönelik sözleri üzerinden eski Başkan Cevat Durak’ı eleştirdi; “Durak 10 yıl belediye başkanlığı yaptı. Söz verilip de yapılmayanlar var.Karşıyakalıların beklentileri çok fazla” dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, “Eleştiri yaparken sağlam dayanaklar olmalı.İskele çarşı arası alt geçit projelendirilmiş halka sorulmuş vatandaş istemediğini dile getirmiş yapılmamış.Tramvay projesi Büyükşehir projesidir. İhalesi tamamlandı. Yapılma aşamasında” dedi.
Akpınar'dan AK Parti'ye 'sağlam' kontra!
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Nisan 2014 Cuma 20:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı ikinci olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında gerçekleşti.Meclis toplantısında 2013 yılı faaliyet raporu AK Partililerin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. AK Partili Abdullah Mertoğlu, geçen dönem CHP’den meclis üyeliği yapan Necat Yılmaz’ın mart ayındaki meclis toplantısında Tramvay projesi ve İskele ile Çarşı arasına yapılması düşünülen alt geçit projesini yapamadıklarını ifade ettiğini hatırlatarak, bir önceki Başkan Cevat Durak’ı eleştirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan ise  eleştirilere kontra geldi.


BİR ÇOK İSME VEFA!
Toplantıda ESİAD eski Başkanı Mehmet Ali Kasalı, Kent A.Ş eski Genel Müdürü Metin Karadayı, İşadamı İbrahim Koç, Demokrat Parti eski İl Başkanı Turhan Arınç,  CHP İzmir eski İl Başkanı Ekrem Bulgun, Sadrettin İşçimenler, Salih Evkuran ve Yaşar Avcı’nın isimleri farklı yerlerde bulunan parklara verildi. Kararın, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak döneminde alındığı fakat seçim nedeniyle meclisten geçirilemediği için bu toplantıya kaldığı öğrenildi.


2013 yılı faaliyet raporunun oylandığı toplantıda, CHP adına konuşan Belediye Meclis Üyesi İsfahan Naki, yapılan çalışmaları ve projeleri anlattı. Naki, “ Sayın belediye başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a inandık. Karşıyaka halkı da inandı.  Halkın güvenini kazanarak göreve gelen başkanım ve meclis üyelerini kutluyorum. Yolumuz açık olsun” dedi.


MERTOĞLU CHP'Yİ CHP'Lİ YILMAZ'IN SÖZLERİ ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ!

AK Parti’li meclis üyesi Abdullah Mertoğlu, bir çok projenin söz verilipte gerçekleşmediğini söyledi. Mart ayı meclis toplantısında eski CHP meclis üyesi Necat Yılmaz’ın Tramvay Projesi ile İskele ile Çarşı arasına yapılmak istenen alt geçit projesini gerçekleştiremediklerini söylediğini hatırlatan Mertoğlu, “ Yapılmayan bir çok proje olmuş. CHP’nin geçen dönem grupbaşkanvekili de bunları dile getirmiş.  5 yıl az bir süre değil. Durak 10 yıl belediye başkanlığı yaptı. Faaliyetlerde bir takım eksikler var. Karşıyakalıların beklentileri çok fazla. Biz 5 yıl göreve talip olduk. Seçildik..Hizmet borcumuz var. Karşıyakalıların hizmetkarı olmaya geldik. Söylediklerimizin yerine getirilmesi noktasında sözümüzü tutmalıyız.Bir çok seçmenle karşılaştık. Sahilde bir WC’nin bile olmadığı vatandaşın esnafı rahatsız ettiğini, esnafın müşterilerinin de tedirgin olduğunu görüyoruz.Bir WC bile yapılmaz mı sahile.Metronun olduğu yerde adliyenin önünde boyacıları görüyorum. 5 yıl içesinde onlar için bir tane kapalı bir yer yapılmazmıydı.Karşıyaka’da yapılacak çok hizmet var. Karşıyaka sahilde oturacak yer yok. Çimlere oturuyorlar. Çimlerde köpekler geziyor. Pisliklerini bırakıyorlar. Çocuklaırmız buralarda oturuyor” dedi.

KOMİSYON SİTEMİ!
Mertoğlu komisyonlarda kendilerine yer verilmemesi nedeniyle sitem ederken,” Bizlerde komsiyonlarda olmuş olsaydık çok daha faydalı olurduk. Sizin yapacağınız işlerde kafamızda soru işratleri olmazdı. Nedir bu çekince” ifadelerini kullandı.


AKPINAR'DAN 'SAĞLAM' KONTRA
Mertoğlu’nun ardından, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar konuştu. Yönetimlerde devamlılığın esas olduğunu, CHP olarak seçim sürecinde vatandaşa Karşıyaka’da yapılan hizmetleri arttıracaklarının sözünü verdiklerini ifade eden Akpınar, şunları söyledi;“ Hizmetlerden vatandaş mutlu olduğu için daha fazla arttıacağımızı bildiği için CHP’yi tercih etti. Koltukları işgal etmek için değil hizmet etmek için geldik. Cevat Durak ve meclis üyeleri önemli hizmetler yaptılar. Hiçbir ilçede bulunmayan sosyal tesisler, spor alanları parmakla gösterilecek sayıdan fazladır. Yamanlar gençlik merkezi Türkiye'nin neresinde var. Bir Gondol Kafe, Tay Park, Opera Binası, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi gibi bir çok merkez yapılmış. BU dönem arttırarak devam edeceğiz. Çoğunluğu burada azınlık orada demiyeceğiz AKP’lilerde övünecek yapaılacklarda. Yüzde yüzü kucaklayacağız.Eleştiri yaparken sağlam dayanaklar olmalı.İskele çarşı arası alt geçit…Projelendirilmiş halka sorulmuş vatandaş istemediğini dile getirmiş yapılmamış. Katılımcılık derken vatandaşın istemediği bir şeyi yapmayacağız dedik. O açıdan yapılmadı. Tramvay projesi Büyükşehir projesidir. İhalesi tamamlandı. Yapılma aşamasında. Mavişehir’den Alaybey’e kadar tramvay olacak. Otopark Türkiye’nin sorunu Karşıyaka’ın sorunu değil sadece…geçmiş dönemlerde planlama hataları yapıldı.CHP döneminde değil 50 yıllık bir dönemde yapıldı bu hatalar. Çin Seddi gibi binalar CHP’nin yerel yöneticilik anlayışının ürüne değil geçmiş dönemlerde görev yapan sağ partili yöneticilerinin vizyonunun ürünüdür. Biz bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Örnekköy’de Mustafa Kemal mahallelerinde yapılacak yenilemelerle Kaşrıyaka farkını ortaya koyacaktır. Sahilde bir çok tesis var. İçerlerinde WC’ler var.Önümüzdeki dönem sayıları arttıracağız”

2013 yılı faaliyet raporu AK Partililerin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası