Ege Postası
Geri

Akpınar'dan KSK'ye dayanışma kahvaltısında mesaj seli

Geçtiğimiz yıl bir alt lige düşen, yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle transfer yasağı da konan Karşıyaka Spor Kulübü'ne destek olunması adına ‘İyi Günde, Kötü Günde Karşıyaka-Biz Büyük Bir Aileyiz’ temasıyla Karşıyaka Belediyesi tarafından dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Akpınar'dan dayanışma kahvaltısında mesaj seli:
Akpınar'dan KSK'ye dayanışma kahvaltısında mesaj seli
Haberler / Spor
13 Temmuz 2016 Çarşamba 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Karşıyaka Belediyesi, sportif başarısızlığın yanı sıra ekonomik olarak da çıkmaza giren Karşıyaka Spor Kulübü’ne maddi kaynak yaratmak ve düzlüğe çıkartmak için dev bir kampanya başlattı. Hedef ilk etapta transfer yasağını kaldırmak.

Karşıyaka Spor Kulübü'ne destek olunması adına Kent Restoran'da belediye tarafından düzenlenen dayanışma kahvaltısına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ,  iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Karşıyakalı kanaat önderleri katıldı. Destek kampanyasının tanıtım toplantısında yaklaşık 200 kişi yer aldı ve ‘destek’ sözü verdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, sportif başarıyı ya da başarısızlığı tartışmanın doğru olmayacağını, geçmişteki hatalardan önemli dersler çıkartarak süreçte daha sağlıklı adımlar atmaları gerektiğini ifade etti.

KARŞIYAKALILIK KÜME DÜŞMEZ

Spor kulübünün küme düştüğünü ancak Karşıyakalılık markasının hiçbir zaman küme düşmeyeceğini söyleyen Akpınar, “ Maddi sıkıntılar var. Transfer yasağı var. Bundan nasıl kurtulacağız üst lige nasıl çıkacağız. Bunların üstesinden gelmeliyiz. Bugün Karşıyaka'da “Ben Karşıyakalıyım” diyen ve bu markaya her zaman saygı duyan insanları görüyorum burada. Karşıyaka'da doğan ya da doğmayan herkesin Karşıyaka'ya sahip çıkması gerek. Biz belediye olarak kulübün yanındayız. Sadece futbolda değil diğer branşlarda da ülkeye örnek olacak çalışmalara imza atması için katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Kulübe geçmiş yıllarda yasal imkanlar çerçevesinde belediyenin verdiği desteğin süreceğini ifade eden Akpınar şöyle devam etti;

“Ne yazık ki yasal sınırlar içinde verdiğimiz destek kulübün bu durumdan çıkması için yeterli değil. Karşıyakalıları desteğe davet ediyorum. Destek sonrası kulübün mali disiplini önde tutarak bu işin üstesinden gelmemeleri için bir neden yok. Kimsenin o vardı ben yokum o gitti ben de gidiyorum tartışması içine girmemesi gerek. Bunun yeri ve zamanı değil. Herkesin sahip çıkma sorumluluğu var. Bizi bir arada tutan Karşıyakalılık ruhu...Bizi bir arada tutan bu renkleri bugünkü durumundan kurtarmamız gerek. Hangi siyasi görüşten olursak olalım hangi dini mezhepten olursak olalım tek paydamız Karşıyakalılık. Bu nedenle herkesin sahip çıkması gerek.”

BAĞIŞTA BULUNACAĞINIZ YER BELEDİYE DEĞİL KULÜP!

“Belediye başkanı olarak kampanyaya herkesin el vermesini istiyoruz” diyen Akpınar, işadamlarına ve müteahhitlere belediye üzerinden mesaj verdi. Akpınar, “ Hiçbir iş adamından belediyeye bağış istemiyoruz. İş adamının belediyede işi olması için maddi desteğe ihtiyacımız yok. Burada müteahhitler, işadamları  var. Karşıyaka Belediyesi'nde işi olan müteahhit yasal sınırları içinde dosyasını veriyorsa işi hallolur. Vermiyorsa ne yaparsa yapsın hallolmaz. Türkiye'deki çürümüşlüğün içine Karşıyaka'yı çekmeye kimsenin gücü yetmez. Bizim akçeli işlerde işimiz yok. Sadece kulübe destek olmanızı istiyoruz. Bağışta bulunacağınız yer Karşıyaka Spor Kulübü'dür...” diye konuştu.

KURU KURUYA KARŞIYAKALILIK OLMAZ

Karşıyaka'nın 104 yıllık çınar olduğunu bu nedenle oturup ta sızlanmanın zamanı olmadığını ifade eden Akpınar,  “Bu halden nasıl çıkacağız bunu düşünme zamanı. Herkesin desteğini bekliyoruz. Ben Karşıyakalıyım diyen kim varsa gücü oranında kulübe destek çıkmak zorundadır. Kuru kuruya Karşıyakalıyım demek olmaz. Esnaf birlikleri destek kampanyaları düzenleyebilir. İnsanların güvene ihtiyacı var. Özellikle insanlar mali destekte bulunduğunda mali tabloyu şeffaf olarak sergileyin. İnsanlar nereye ne gittiğini bilsin. Bizim şöhretlere ihtiyacımız yok. Bizim gönlünde Karşıyakalılık ruhunu yaşatan insanlara ihtiyacımız var” dedi.

“KULÜBE SAHİP ÇIKMAK ASLİ GÖREVİMİZ”

Karşıyaka Kaymakamı  Sadettin Yücel “Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü’ne destek olmak ve Karşıyakalılık ruhunu yaşatmak hepimizin asli görevi olmalı. Bu salonda bulunan herkesin, bu anlamlı kampanyaya gönülden destek vereceğinden eminim” diye konuştu.

 
“HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ da “Sportif yönetim anlayışımızı güven ve şeffaflık üzerine kurduk. Tüm giderlerimizi, her harcamamızı açık bir şekilde yayınlayacağız ve kimsenin yüzünü kara çıkartmayacağız. Bu süreçte, her kesimin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası