Ege Postası
Geri

Akranları yol kapatıp eylem yaparken onlar köy okulunu tamir edip ağaç dikti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında, Kozkayı Köyü İlköğretim Okulu’nun binasını yeniledi. Okulu boyayan öğrenciler, sınıfların pencerelerine korkuluk...
Akranları yol kapatıp eylem yaparken onlar köy okulunu tamir edip ağaç dikti
Haberler / Güncel
12 Haziran 2013 Çarşamba 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında, Kozkayı Köyü İlköğretim Okulu’nun binasını yeniledi. Okulu boyayan öğrenciler, sınıfların pencerelerine korkuluk yaptı, okul çevresine yeşil alan oluşturup ağaçlar dikti, çocuklara giysi yardımında bulundu.

Eskişehir’de bir grup üniversiteli, günlerdir Gezi Parkı protestolarına destek için kent merkezine çadır kurup, ESPARK Alışveriş Merkezi önündeki yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Akranları olan ESOGÜ’lü öğrenciler ise ilköğretim öğrencilerine yardım için seferber oldu. ESOGÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında topladıkları parayla, merkeze bağlı Kozkayı Köyü İlköğretim Okulu'nun onarım işlerini yaptı, ihtiyaçlarını giderdi. Okuldan kalan bölümlerinde Kozkayı köyüne giden ESOGÜ’lü öğrenciler, buradaki ilköğretim okulunun dökülen iç ve dış sıvalarını, badana ve boyasını yaptı. Okulun kırık kapılarına kaynak yapan öğrenciler, sınıfların pencerelerine korkuluklar taktı, bahçeye Atatürk büstü yaptı, eskimiş okul kitaplığını onararak hikaye kitaplarıyla zenginleştirdi. Okulun çevresini de ağaçlandıran öğrenciler, öğrencilere giysi, okul gereçleri ve oyuncak yardımında bulundu.

ESOGÜ’lü öğrenciler, bu çalışmalar yanı sıra Kozkayılı öğrencileri Eskişehir’e getirerek, Kent Park ile Sazova Parkı’nı gezdirdi. ESOGÜ’lü öğrenciler, Fen Teknoloji ve Matematik dersleri ile ilgili olarak hazırladıkları materyalleri de Kozkayı İlköğretim Okulu’na hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası