Ege Postası
Geri

Akşener'den hem CHP'ye hem AK Parti'ye salvo: 'Birine gavur diğerine mecbursun'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin aday tanıtımı ve İYİ Parti Büyükehir Adayı Ümit Özlale'nin proje lansmanı için İzmir’e geldi. Akşener tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, "Birine göre gavur İzmir diğerine göre mecbur İzmir’sin. Hadi oradan be demek durumundayız. Ümit Özlale’ye kefilim. Seçin Ümit’i beğenmezseniz değiştirirsiniz” diye konuştu.
Akşener'den hem CHP'ye hem AK Parti'ye salvo: 'Birine gavur diğerine mecbursun'
Haberler / Yerel Politika
22 Şubat 2024 Perşembe 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kalırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin aday tanıtımı ve proje lansmanı için İzmir’e geldi. 

İzmir İktisat Kongresi Binası’nda gerçekleştirilen lansmana Genel Başkan Meral  Akşener'in yanı sıra İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İYİ Parti ilçe belediye başkan adayları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı.

BEZİRCİLİOĞLU PROTOKOLDE 

Geçtiğimiz günlerde görevden alınan eski İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu da protokolde yer aldı. 

"ÜMİT'İ BEĞENMEZSENİZ DEĞİŞTİRİRİZ" 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konuşmasında, “Ya İzmir benimdir ceketimi assam kazanırım, canı istediği anlayışa evet diyeceksiniz ya da Atatürk’ün bugünkü torunu sayabileceğimiz, onun adına ne gerekiyorsa yapacağından emin olduğunuz İYİ Partili adayımız Ümit Özlale’ye evet diyeceksiniz. Türkiye’yi zora sokan bir anlayışı değiştireceksiniz. İnşallah kendimi ve partimin ne istediğini doğru anlatabilirim. Burası iktisat kongresinin yapıldığı yer, 1923. İzmir hem ilk kurşunun atıldığı hem de ekonominin merkezi. İzmirliler sadece bunun için bile emanete sahip çıkma mecburiyeti var. Eğer İzmir’de Yunan gelmiş ne gerek var koskoca İngilizler, Fransızlar burada deyip onlarla el sıkışılsaydı ne olurdu? O mecburiyeti hissetseydi İzmirli ne olurdu? O günün şartlarında mantıklısı mandayı kabul etmekti. Ama ne yaptı, meçhule gitti. Samsun’a çıktı, Sivas’a Erzurum’a gitti… O meçhulden başarılı çıkacağına inanıyordu çünkü milletine güvendi. Milletinin ferasetine, irfanına güvendi. Çok kolaydı el sıkışmak, herkes de onu diyordu. Ben bugün fazla sözü uzatmadan İYİ Parti’nin vizyonunun mandayı kabul etmemek, sen aday çıkarırsan o kazanır anlayışına uymamaktır. O gün nasıl var olanı reddetmişse Atatürk’ümüz güvenmişse milletine, açlıktan kıvranan milletimize bugün de güveniyoruz. Birine göre gavur İzmir diğerine göre mecbur İzmir’sin. Hadi oradan be demek durumundayız. Ümit Özlale’ye kefilim. Seçin Ümit’i beğenmezseniz değiştirirsiniz” diye konuştu.

"ATATÜRK'ÜN VARİSİ DEM'LENİYOR"

CHP’yi DEM Parti üzerinden eleştiren Akşener, “Bugün burada Ümit Özlale Hoca’nın ve onun projelerini izleyeceğiz. İlçe adaylarımızın tanıtımını yapacağız İl Başkanı muhteşem bir konuşma yaptı. Hatıralarımı canlandırdı. Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde çıkan bir gazeteyi okudum. Ne için İzmir’e bu kadar gıcık olunduğunu anladım. Bu kadar özlenen bir lider dünyada yoktur. Ben insan olarak pek çok haksızlığı, iftirayı pek çok çirkinliği zaman zaman asabileşsem de hazmetmeye gayret etmişimdir. Bir siyasi parti kurduk ben öne geçtim. Milletimizin iki yumruk arasından kurtaracağımız iddiası ile yola çıktım. Kişisel olarak ben isteyen değilim zaman zaman asabileşsem de milletimden istediğim için ne istiyorum oy istiyorum. Dolayısıyla hazmetmişimdir, yutmuşumdur. Atatürk’ümüze söylenen ailesine söylenen hiçbir lafı yutamadım ben. Benim babamın amcası Atatürk’ümüzün arkadaşı idi. Öyle hatıralara şehit oldum ki ben Zübeyde Hanım’ın hakkında bu dönemde konuşulan çirkinliklerin hiçbirini hazmedemedim. İzmir Atatürk’ün şehridir. İzmir ilk kurşunu atan şehirdir. İşgale hayır diyen şehirdir. Şimdi biz bunları doğru anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar demleniyor bugün. Atatürk’ün varisi olanlar bu derece bazı konularda çok geniş düşünceli olamazlar. Bir tarafta da anasından başlayarak Atatürk’ün her bir haline iftira atanlar var. Ben seyredemem kardeşim. Ceketimi assam kazanırım diyen, canı istediği irtibatları kuran bir anlayışa evet diyeceksiniz ya da Atatürk’ün bugünkü torunu sayabileceğimiz İYİ Partili Büyükşehir adayımız Ümit Özlale’ye evet diyeceksiniz. Ve ne o tarafla ne bu tarafla olmak mecburiyetinizi ortadan kaldıracaksınız" dedi. 

"İZMİR KİMSENİN KALESİ DEĞİL"

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan konuşmasında, "Türk milletinin, iki kutup arasında sıkıştığı iktidar ve ana muhalefetin konforlu alanından memnun olduğu bir sistemden kurtarılması gerekiyordu. Meral Akşener tüm Türkiye'ye nefes aldıracak bir yol, bir seçenek sundu. Hür ve milletin siyaseti. Siz de İzmir'de İYİ Parti'nin neferleri olarak tüm hemşerilerimize mecbur değil ümitli bir yol var sunuyoruz. 30 ilçemizde ve büyükşehirde İzmir’i iyi belediyecilikle tanıştıracak adaylarımızla halkımızın huzuruna çıkıyoruz. İzmir’in makus tarihini birlikte değiştireceğimize inanıyorum.  22 yıldır ülkeyi yöneten bozuk iktidara hesap sorduğumuz gibi İzmir’i yıllardır kötü yöneten iktidara da hesap soracağız. Bir tarafta şehri hak ettiği yere getirmeyenler diğer tarafta gavur deyip dışlayanlar… Bir tarafta belediyenin gücünün siyaset kampanyasında kullananlar… İşte tam da bunun için bu iki yumruk arasında sıkışan halkımıza bir üçüncü bir yol sunuyoruz.  Bozuk yollara da mecbur değilsiniz. Kokuşmuş düzene de, kokan körfeze de mecbur değilsiniz.  İzmir hiç kimsenin, hiçbir partinin tapulu malı ya da kalesi değildir. Eğer İzmir kale olacaksa düşmanı ilk düşmanı sıkan Hasan Tahsin’in, hükümet binasında bayrağı göndere çeken Şerafettin Yüzbaşı’nın kalesi, ve eğer İzmir kale olacaksa 9 Eylül’de düşmanı denize döken Mustafa Kemal Atatürk’ün kalesidir" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası