Ege Postası
Geri

Akşener ve Bahçeli, kendi partilerine oy veremeyecek

MHP lideri Bahçeli ve İYİ Parti lideri Akşener yaptıkları ittifak kapsamında kendi partileri dışındaki parti adaylarına oy verecek.
Akşener ve Bahçeli, kendi partilerine oy veremeyecek
Haberler / Politika
30 Mart 2019 Cumartesi 06:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’de yarın gerçekleştirilecek yerel seçimlerde siyasi parti liderlerinin oy kullanacağı sandıklar belli oldu. Buna göre AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli İstanbul’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara’da oy kullanacak. Siyasi partilerin yaptıkları ittifak kapsamında Bahçeli ve Akşener büyükşehir adayında kendi partileri dışındaki adaya oy verecek. 

31 Mart yerel seçimlerine saatler kala siyasi parti liderlerinin oy kullanacakları sandıklar da belli oldu. Erdoğan, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de oyunu İstanbul Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullanacak. Kılıçdaroğlu da daha önceki seçimlerde oyunu kullandığı Ankara Çukurambar’daki Arjantin İlkokulu’nda, Bahçeli ise Ankara Anıttepe Ortaokulu’nda sandık başına gidecek. Akşener, Üsküdar Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde oy kullanacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Ankara’daki Çankaya Lisesi’nde, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Ankara Etlik Uygur Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ise memleketi Afyonkarahisar’da sandık başına gidecek. Uysal, Afyonkarahisar merkez Selçuklu İlkokulu’nda oy kullanacak. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, İstanbul’daki Üsküdar Şeyh Şamil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İstanbul’da Beşiktaş Gayrettepe Şair Nedim Ortaokulu’nda oy verecek.

31 Mart yerel seçimlerinde siyasi partiler arasında yapılan işbirliği ve ittifaklar kapsamında bazı siyasi parti liderleri kendi partileri dışındaki adaylara da oy verecek. Bu kapsamda Bahçeli Ankara’da, Akşener ise İstanbul’da kendi partisi dışındaki büyükşehir adaylarına oy verecek. 

Adayların sandıkları

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’ndeki Haldun Taner İlkokulu’nda, AKP adayı Binali Yıldırım, Tuzla Aydınlı Emlak Konut Cemil Meriç Ortaokulu’nda, CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nde, AKP adayı Mehmet Özhaseki, Sofuoğlu İlkokulu’nda oy kullanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası