Ege Postası
Geri

Akşener’in 'CHP'den vekil istemek en büyük pişmanlığımdır' açıklamasına CHP’li Bayır yanıt verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "CHP'den 15 vekil istemek en büyük pişmanlığımdır" ifadelerini kullandı. Akşener’in bu açıklamalarına yanıt o dönem İYİ Parti'ye katılan 15 vekil arasında yer alan CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır'dan geldi. Bayır, 'Meral Akşener’in söylemleri siyasi nankörlük mü?' sorusuna yanıt verirken, “Aynen öyle. Doğrusu bizim de karşılığında söyleyecek çok şeyimiz var” dedi.
Akşener’in 'CHP'den vekil istemek en büyük pişmanlığımdır' açıklamasına CHP’li Bayır yanıt verdi
Haberler / Politika
24 Haziran 2023 Cumartesi 13:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- İYİ Parti'nin bugün gerçekleşen 3. Olağan Büyük Kurultayı'nda konuşan Genel Başkan Meral Akşener, parti içi sert mesajlar verirken, "CHP'den 15 vekil istemek en büyük pişmanlığımdır" ifadelerini kullandı.

2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinin ardından, CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye katılmıştı. İYİ Parti'ye geçen 15 vekil arasında önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da yer alırken, Bayır, "İYİ Parti'nin seçime girebilmesi için istifamızı vererek, İYİ Parti'ye katıldık" demişti.

İYİ Parti lideri Akşener’in pişmanlık ifadelerine Tacettin Bayır'dan yanıt geldi.

“DEMOKRASİNİN GEREĞİNİ YAPTIK”

Meral Akşener’in söylemlerine yönelik üzgün olduğunu ifade eden Bayır, demokrasinin önünü açmak için İYİ Parti’de 18 gün kaldıklarını belirterek,  "İYİ Partili olmadık. Demokrasinin önünü açmak için yaptığımız bir hareketti. Kendisi de bu hareketimiz sonrasında bizzat telefon ederek 'Ömrümün sonuna kadar size borçlu kaldım. Size duacıyım, Allah yanınızda olsun. Her zaman arkanızdayım ne zaman bir emriniz olursa emrinizdeyiz' demişti bizlere. Şimdi çıkıp 'en büyük pişmanlığımdır' demesini anlamadım. Biz oraya Meral hanımın önünü açmak için gitmedik. Biz oraya bir siyasi partinin hakkı olduğu halde seçimlere sokulmamasının önünü açmak için gittik. Demokrasinin gereğini yaptık” dedi.

“CHP’NİN KENDİ İDEOLOJİK DURUŞUNA DÖNMESİ GEREKİYOR”

Meral Akşener’in söylemleri siyasi nankörlük mü? sorusuna yanıt veren Bayır, “Aynen öyle. Doğrusu bizim de karşılığında söyleyecek çok şeyimiz var. Bu Altılı Masa birlikteliğinin İzmir örneğinde de ortada. Biz daha önce tek başımıza girdiğimiz 2018 milletvekilliği seçimlerinde her iki bölgeden de 7’şer milletvekili çıkardık. Hepsi de CHP. Oysa bu sefer sağ partilere 4 tane kontenjan verdik. İki tane de genel başkan kontenjan koydu. Şimdi İzmir’den yine yedi yedi 14 milletvekili çıktı ama 4 tanesi ayrılacak partiden. Bizim 10 milletvekilimiz kalacak. İzmir açısından baktığımızda bu birliktelik CHP’ye bir menfaat elde etmedi. Tam tersi kaybetti. Bundan kaynaklı CHP kendi özüne, kendi ideolojik duruşuna dönmesi gerekiyor. Sağdan alacağımız devşirme oylarla iktidar olmayacağımızı artık anlamış olmamamız gerekiyor. Özümüze dönmememiz gerekiyor” dedi.

BAYIR'DAN YEREL SEÇİMLER AÇIKLAMASI: TİRE, KİRAZ ÖRNEĞİ

Altılı Masa nedeniyle yerel seçimlerde, İYİ Parti’ye belediye verilecek mi şeklindeki soruya yanıt veren Bayır, “Verilmemesi lazım. Geçen sefer de yanlış yaptık zaten. Tire ve Kiraz olmak üzere iki yer vermiştik. Bizim Kiraz’da ısrarla aday yapalım dediğimiz arkadaşımızı aday yapamadık. Oraya İYİ Parti sözü verilmişti. Bizim arkadaş DSP’den aday oldu yüzde 41 oy aldı. İYİ Parti’den gösterilen aday yüzde 10’larda kaldı. Hata yaptığımız orada da ortaya çıktı. Tire'ye gelince orada CHP’nin ilçe başkanı, örgütü var. Emek veren insanlar var. O insanlara 'efendim biz orayı İYİ Parti’ye söz verdik, CHP aday çıkarmayacak'. Bu doğru değil. Nerede liyakat nerede çalışma? Kurultaya giden partide, Parti Meclisi ve MYK karar verecektir. Ama benim parti tabanından aldığım mesajlar bu ortaklıktan mutlu olmadığı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası