Ege Postası
Geri

Akyaka'da su samuru mutluluğu

Muğla'nın Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi'ndeki doğal güzellikleriyle dünyaca ünlü Kadın Azmağı'nda nesli tehlike altında olan su samuru cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Akyaka'da su samuru mutluluğu
Haberler / Ege
3 Temmuz 2025 Perşembe 11:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011 yılında sakin şehir (Cittaslow) ilan edilen Akyaka Mahallesi, sürdürülebilir yaşam, doğal miras ve yavaş turizm anlayışıyla Türkiye'nin en özel destinasyonları arasında yer alıyor. NASA'nın da güzelliğini dünyaya duyurduğu Muğla Ula'daki Kadın Azmağı, berrak suyu, su altı bitki örtüsü ve çevresindeki ekosistemiyle dikkat çekiyor.

Bir restoranda çalışan Ata Nakçi, Kadın Azmağı'nda Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alan, nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan su samurunu cep telefonuyla görüntüledi. Bir anda ortaya çıkan su samuru, daha sonra gözden kayboldu.

‘KISA SÜRELİ DE OLSA BU ANI KAYDETMEYİ BAŞARDIM'

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), 22 Nisan 2021 tarihinde Dünya Günü kapsamında resmi sosyal medya hesabından 'Vay be. Güzelliğini yaşayın' notuyla paylaştığı azmakta su samuru olduğunu görünce çok şaşırdığını söyleyen Nakçi, "Su yüzeyinde kıpırdanmalar gördüm. Bir anda ortaya çıkan su samuru hem çevredeki insanları şaşırttı hem de heyecanlandırdı. Hemen telefonuma sarıldım ve kısa süreli de olsa bu anı kaydetmeyi başardım" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası