Ege Postası
Geri

Alaplı'da başpehlivan Mahmut Kavakçı oldu

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 27. Geleneksel Yağlı Güreşleri 11 başpehlivan olmak üzere yaklaşık 250 pehlivanın katılımı ile gerçekleştirildi. Kıran Kırana geçen karşılaşmalarda Ankara Büyükşehir Belediyespor kulübü adına güreşen...
Alaplı'da başpehlivan Mahmut Kavakçı oldu
Haberler / Spor
28 Eylül 2013 Cumartesi 19:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 27. Geleneksel Yağlı Güreşleri 11 başpehlivan olmak üzere yaklaşık 250 pehlivanın katılımı ile gerçekleştirildi. Kıran Kırana geçen karşılaşmalarda Ankara Büyükşehir Belediyespor kulübü adına güreşen Mahmut Kavakçı başpehlivanlığı elde etti. Güreşlerde 250 litre zeytinyağı kullanıldı.

Alaplı Belediyesi'nin organizasyonuyla bu sene 27.'si ilçedeki spor sahasında düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine 11 başpehlivanla birlikte yaklaşık 250 güreşçi katıldı. Sabah saatlerinde miniklerle başlayan yağlı güreş müsabakalarına protokol üyeleri ve Alaplı halkı yoğun ilgi gösterdi. Tarihi Kırkpınar Baş Cazgırı Şükrü Kayabaş'ın manileri ile renk kattığı yağlı güreşlerde, güreşçiler rakiplerine sıcak havada üstünlük kurmaya çalıştı.

Güreşlerin devam ettiği sırada 2014 yılının Güreş Ağası seçimleri yapıldı. 2013 yılının Güreş ağası Aydın Semerci ile Burhan Alper ve Ahmet Yıldırım'ın yarıştığı ağalık ihalesini 60 bin lira ile Burhan Alper aldı. Alper, güreş ağalığına seçilmesinin ardından güreş müsabakasına gelen halkı ve sporcuları selamladı.

11 Başpehlivanın katıldığı yağlı güreş müsabakalarında rakiplerini yenen Ankara Büyükşehir Belediyesispor kulübü güreşçisi Mahmut Kavakçı ile Karamürsel Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Güngör Ekin finale kaldı. Final öncesinde Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve Alaplılı eski yağlı güreşçilerinden Eyüp Ünlü güreşçilere başarılar diledi.

Güreşin başlaması ile birlikte Karamürsel Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Güngör Ekin rakibi Mahmut Kavakçı'ya üstünlük sağladı. İki kez rakibini havaya kaldırarak kündeye vurmak isteyen Ekin, yaptığı ters hareket sonrasında yere düştü. Güngör Ekin'in bu durumundan yararlanan Mahmut Kavakçı, rakibi Güngör Ekin'i kündeye vurarak yağlı güreşlerde başpehlivanlığı elde etti.

Başpehlivanlık güreşlerinde birinci olan Mahmut Kavakçı, ikinci Güngör Ekin ve üçüncüler Kaan Kaya ve Ümit Balta'ya madalyalarını AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınarverdi.

Toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından 27. Geleneksel Alaplı Yağlı Güreş Müsabakaları sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası