Ege Postası
Geri

Alevi derneklerinden “Örnek Anne Hz. Fatıma”yı anma programı

İzmir’de 8 Alevi Derneği, Anneler Günü münasebetiyle ‘Örnek Anne Hz. Fatıma’ anma programı düzenledi. Programda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıza Yıldırım, Hz. Fatıma’nın sadece Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in annesi değil, kıyamete kadar gelecek altın halkanın da annesi olduğunu söyledi.
Alevi derneklerinden “Örnek Anne Hz. Fatıma”yı anma programı
Haberler / Güncel
10 Mayıs 2013 Cuma 09:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Tepekule Kongre Merkezi’nde, Semah Alevi Bektaşi Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği Menemen Şubesi, Tunceliler Derneği Menemen Şubesi, İzmir Ege Tahtacıları Dernekleri Federasyonu, Ehli Beyt İnanç Eğitim Vakfı Limontepe Cemevi Şubesi, Ehli Beyt İnanç Eğitim Vakfı Küçük Çiğli Cemevi Şubesi, Karabağlar Erenler Derneği, Sivas Yıldızeli Yusufoğlan Köyü Derneği tarafından düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Alevi Dedesi Ali Kılıç dua okudu.

Geceye konuşmacı olarak katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıza Yıldırım, insanların en hayırlısının Hz. Fatıma’ya, “Cennet kadınlarının efendisi” dediğini belirterek, “Öyle olmalıydı, zira insanlık ağacının hem çekirdeği, hem de süzülmüş meyvesi olan Hz. Muhammed Mustafa (sav) ile Allah’ın ona eş olarak seçtiği Haticetü'l-Kübra’nın kızıydı. Vahyin esintileri gelmeye başladığında dünyaya geldi. Bütün hayatını vahyin sağanağı altında yaşadı. Vahiy muslukları kapandığında dünyadan ayrılıp gitti. Ne gördüyse Nebi’den gördü, ne bildiyse O’ndan öğrendi” dedi.



Programda konuşan Semah Alevi Bektaşi Derneği Başkan Yardımcısı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Fatma Okutan ise İslam inancında annelerin hep baş tacı olduğunu, anneliğin inancı, mezhebi, etnik yönünün olamayacağını belirterek, “Annelik, çocuğun benliğine kodlanmış olan tüm güzellikleri geliştirmesi ve en güzel erdemleri kuşanması için canla başla çabalamaktır. Eğer İmam Hasan insanların inanç, ahlak ve edepte yıldızı olmuşsa babası İmam Ali ile birlikte annesi Hz. Fatıma’dan aldığı ışık sayesinde değil midi? Eğer İmam Hüseyin insanlık aleminde hakkaniyetin, adaletin, özverinin sembolü olmuşsa burada en büyük paylardan birisi annesi Hz. Fatıma değil midi? Eğer Hz. Fatıma, İmam Hasanlar, İmam Hüseyinler, Zeynepler yetiştirmişse bunda babası Hz. Muhammed Mustafa (sav) ile annesi Hatice-i Kübra'nın payı büyük değil midir'” diye konuştu.

Gecede, Balıkesir Savaştepe Kongurca Köyü semah ekibinin semah gösterisi ilgiyle izlendi.

Geceye, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Menemen İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay ve çok sayıda Alevi Dedesi ile vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası