Ege Postası
Geri

Ali Yerlikaya kırmızı listeden birinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Diyarbakır Lice kırsalında düzenlenen Gürz-14 Operasyonu, kırmızı kategoride aranan bir teröristin etkisiz hale getirilmesiyle sonuçlandı. Operasyonda iki güvenlik korucusu yaralandı.
Ali Yerlikaya kırmızı listeden birinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı
Haberler / Güncel
17 Eylül 2024 Salı 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Lice kırsalında gerçekleştirilen Gürz-14 Operasyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonun detaylarını aktardı.

OPERASYONUN DETAYLARI

Bakan Yerlikaya, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timleri tarafından helikopter ve SİHA destekli bir operasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Bu operasyonda, terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan sözde Amed Eyalet Sorumlusu "Hebun Piro Amed" kod adlı Zırav Taş ve gri kategoride aranan "Botan" kod adlı Fehmi Başkurt etkisiz hale getirildi. Buna ek olarak, operasyon sırasında iki güvenlik korucusunun yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

TERÖRİSTLERİN KATILDIĞI EYLEMLER

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin daha önce 3 güvenlik görevlisi ve 5 sivilin şehit olduğu, 4 güvenlik görevlisinin yaralandığı 6 farklı terör eylemine katıldığı tespit edildi. Bu eylemler arasında 8 Nisan 2020'de Diyarbakır Kulp ilçesi kırsalında sivillerin bulunduğu araca yönelik el yapımı patlayıcı saldırısı ve 9 Ocak 2021'de Lice kırsalında bir güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırı bulunuyor. Dolayısıyla, bu operasyonun terör örgütünün bölgedeki faaliyetlerine büyük bir darbe vurduğu belirtiliyor.

YARALILARA ACİL ŞİFA DİLEKLERİ

Operasyonun ardından yaralanan güvenlik korucularına acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, "Kahraman jandarmamızı ve güvenlik korucularımızı tebrik ediyorum. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacağız," dedi. Ayrıca, şehitlerin kanının yerde kalmadığını vurguladı. (HALK)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası