Ege Postası
Geri

Alman Bakan'dan işbirliği çağrısı

ALMANYA'nın Niedersachsen (Aşağı Saksonya) Eyaleti Ekonomi Bakanı Olef Lies, uzman oldukları tarım ve sanayi makineleri, yenilebilir enerji, otomotiv ve otomotiv yan sanayi dallarında işbirliği çağrısı yaptı. Alman Bakan, Türkiye'ye yeni yatırım sinyali verdi.
Alman Bakan'dan işbirliği çağrısı
Haberler / Ekonomi
4 Kasım 2015 Çarşamba 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi Bakanı Olef Lieas, Eyalet milletvekilleri ve bu bölgedeki şirket temsilcilerinden oluşan heyetle, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da katıldı. Yorgancılar, iki ülke ilişkilerinin çok köklü olduğunu belirterek, Almanya'ya 1960'lı yıllardan bu yana giden Türk işçilerin bugün Almanya'da 400 bin istihdam yaratan işverenler olduklarına işaret etti. Türkiye'de de 500'e yakın Alman şirketinin faaliyet gösterdiğini ve doğrudan yatırımların artması gerektiğini belirten Yorgancılar, her iki ülkeden 20 şirketin ziyaret sonrası işbirliği olanaklarını konuşacaklarını söyledi.

Bakan Olef Lies ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda önemli bir ekonomik büyüme kaydettiğini, 2023 hedefleri doğrultusunda yapılacak büyük yatırımlara ortak olmak istediklerini söyledi. Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir partner olduğunu da ifade eden Lies, tarım ve sanayi makineleri, yenilenebilir enerji, otomotiv ve otomotiv yan sanayi gibi sanayi dallarında uzman olduklarını ve bu konuda işbirliği yapabileceklerini belirti. Alman Bakan, bu konuşmasıyla yeni yatırım sinyali verdi. Ziyaretin ardından Türk ve Alman şirketleri ikili görüşmelere başladı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası