Ege Postası
Geri

Alman Gençler İzmir'de gönüllü öğretmen oldu

ALMANYA’nın Berlin kentinde, Alice Salomon Üniversitesi’nde sosyal hizmetler eğitimi alan Clemens Bias ve Kathy Kestler, sıcak yaz günlerinde tatil değil, staj için geldikleri İzmir’de, gönüllü öğretmenlik yapıyor.
Alman Gençler İzmir'de gönüllü öğretmen oldu
Haberler / Güncel
21 Haziran 2013 Cuma 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir’de, Konak İlçesi’ne bağlı Gültepe semtindeki halkevinde çocuklara İngilizce ve İspanyolca eğitimi veren iki Alman genç, onlarla birlikte olmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. Çocuklara eğitim verdikleri halkevinin bulunduğu Gültepe semtinin kendileri için bir köyden farksız olduğunu belirten gönüllü Alman gençlerden 23 yaşındaki Kathy Kestler, "Resmi stajımızı yapacağımız Ankara’dan önce İzmir’e geldik. 5 ay boyunca Türkiye’de kalacağız. Halkevinde Almanya’dan da ortak dostlarımız var. Tatil yapma yerine biz çocuklara yabancı dil konusunda eğitim yardımı yapmak istedik. İzmir’de çocuklara yabancı dil eğitimi verirken biz de onlarla birlikte pratik yapıp Türkçemizi geliştiriyoruz. Çocuklar çok zeki ve anlatılanları çabuk kavrıyorlar. Çevre halkı da eğitime karşı çok ilgili. Komşuluk dayanışmaları, paylaşımları çok iyi, burada çok şey öğreniyoruz" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası