Ege Postası
Geri

Alman İtfaiye ekibi, 52'nci saatte bir kadını enkaz altından kurtardı!

Almanya’dan arama kurtarma çalışmaları için Kahramanmaraş’a gelen Alman İtfaiye ekibi ve vatandaşlar depremin 52’nci saatinde şehrin merkezindeki enkazdan isminin Ayşenur olduğu öğrenilen bir yurttaşı kurtardı. Enkaz altından çıkartılan yurttaş ambulansa binene kadar yeğeninin elini hiç bırakmadı.
Alman İtfaiye ekibi, 52'nci saatte bir kadını enkaz altından kurtardı!
Haberler / Güncel
8 Şubat 2023 Çarşamba 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkez üssü olmak üzere 6 Şubat’ta 10 ili etkileyen iki büyük deprem meydana geldi. Kahramanmaraş kent merkezinde Alman İtfaiye ekibi ve vatandaşlar depremin 52’nci saatinde isminin Ayşenur olduğu öğrenilen bir kadını enkaz altından kurtardı. Enkaz altından çıkartılan kadın, ambulansa binene kadar yeğeninin elini bırakmadı.

İnşaat işleriyle uğraştığını ve depremin ardından Ankara’dan geldiğini söyleyen bir yurttaş 16-17 saattir çalıştığını belirterek, “4-5 tabaka betonu komple kazma kürekle açtık. Açmak zorunda kaldık, durmadan kayıyordu, patlıyordu. Son 2 saatte bütün her şeyi elimizle açtık çünkü beton suntanın üzerine çökmüştü. Şükürler olsun Ayşenur hanımı kurtardık. İnşaat işleriyle uğraşıyoruz, işimiz can kurtarmak” dedi. (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası