Ege Postası
Geri

Alman kadınlar, tam gün anneliği yorucu buluyor

Almanya’daki Forsa Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı ankete göre, anneler çocukları nedeniyle stres yaşıyor. Özellikle çalışan ve birden fazla çocuk sahibi olan kadınların stres altında olduğu belirtiliyor.Almanya’da yapılan araştırma...
Alman kadınlar, tam gün anneliği yorucu buluyor
Haberler / Dünya
8 Mayıs 2013 Çarşamba 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’daki Forsa Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı ankete göre, anneler çocukları nedeniyle stres yaşıyor. Özellikle çalışan ve birden fazla çocuk sahibi olan kadınların stres altında olduğu belirtiliyor.

Almanya’da yapılan araştırma her iki anneden birinin çocukları nedeniyle stres altında olduğu ortaya çıktı. Alman Sağlık Sigortası’nın (DAK) yaptığı açıklamaya göre, annelerin yüzde 75′i aynı anda çalışmanın, ev işleri yapmanın ve çocuk bakımını üstlenmenin üzerlerinde büyük bir strese neden olduğunu belirtiyor. Özellikle çalışan kadınların yüzde 90'ı tam gün anneliği çok yorucu buluyor.

HER ŞEYE RAĞMEN ANNE OLMAK GÜZEL

Birden fazla ve beş yaş altı çocuk sahibi olan annelerin bedenen ve psikolojik olarak daha fazla etkilendiği belirtilen araştırmada, bu durumun ülke genelinde değişiklik gösterdiği ifade ediliyor. Almanya’nın doğusundaki annelerin yüzde 14'ü çocuk bakımını stresli bulurken bu oran batıdaki Baden-Württemberg Eyaleti’nde yüzde 22.

Forsa Araştırma Enstitüsü’nün en az bir çocuğu olan binden fazla kadın ile yaptığı ankette, anneler yaşadıkları strese rağmen çocuk sahibi olmanın kendilerine sağlık ve mutluluk verdiğini belirtiyor.

Ankete katılan annelerin yüzde 83'ü ‘Çocuk sahibi olmak çok stresli ama bir o kadar da enerji ve güç veriyor." diyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası