Ege Postası
Geri

Alman kardinalden cami kompleksine 'paralel toplum' eleştirisi

Köln Kardinali Joachim Meisner, DİTİB’in Köln’de inşa ettirdiği, Avrupa’nın en modern cami ve külliyesi olması beklenen DİTİB Köln Merkez Camii ve Genel Merkez Kompleksi çevresinde Türklere ait dükkan ve bankalarla “paralel toplum”...
Alman kardinalden cami kompleksine 'paralel toplum' eleştirisi
Haberler / Dünya
13 Eylül 2013 Cuma 18:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Köln Kardinali Joachim Meisner, DİTİB’in Köln’de inşa ettirdiği, Avrupa’nın en modern cami ve külliyesi olması beklenen DİTİB Köln Merkez Camii ve Genel Merkez Kompleksi çevresinde Türklere ait dükkan ve bankalarla “paralel toplum” oluşmasından endişe ettiğini söyledi. Konuyla ilgili Alman gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Kardinal Meisner, “paralel toplum” uyarısı yaparak, buna karşı kilise görevlilerine daha yoğun şekilde Müslümanlara gitmelerini, iletişim kurmalarını önerdi.

Düsseldorf’ta gazetecilere açıklamalar yapan Meisner, büyük bir cami inşa etmenin Müslümanların hakkı olduğunu, ancak bu bina kompleksi içinde bir banka, çeşitli dükkanlar ve kafeler olacağına dikkat çekerek, eğer bunun Türk kültürünün ithal edilmesine hizmet edecekse bunun uyuma hizmet etmeyeceğini savundu.

Kiliseyi uyaran Köln Karninali, “Kiliseler Almanya’daki Müslümanlara gitmeyi, onlara ulaşmayı sürdürmelidir.” dedi. Özellikle demokratik, iyi uyum sağlamış Müslümanlara hitap edilmesi gerektiğini kaydetti. Kardinal, uyum sağlamış demokratik Müslümanların İslam’ın aşırı akımlarından sorumlu tutulmaması gerektiğini vurguladı.

OKULLARDA MÜSLÜMAN-HIRİSTİYAN ORTAK DUALARINA KARŞIYIM

Açıklamalarında, birçok Müslüman ülkede Hıristiyanlara “kötü muamele” yapıldığı için hayal kırıklığı içinde olduğunu da dile getiren kardinal, Türkiye’de kiliselerin eşit haklara sahip olmamasını, sadece Türkiye’den yetişmiş rahiplerin seçilmesine izin verilmesi ve rahip okulunun tekrar açılmamasını eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Kardinal, “Bana her türlü sözü verdiler ama hiçbir ilerleme olmadı.” dedi. Almanya’daki Müslüman temsilcilerden Türkiye’deki Hıristiyanların durumunun iyileştirilmesine destek olmalarını istedi. Meisner ayrıca, okullarda Hıristiyan ve Müslümanların ortak dua yapmasına karşı olduğunu tekrarladı, hangi gelenek, ritüelin ve inancın hangi dine ait olduğunu ayırmanın çocuklar için zor olduğunu savundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası