Ege Postası
Geri

Almanya Hitler sonrası parlamenter sisteme geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarına, NTV’de katıldığı programda tepkisini sürdürdü.
Almanya Hitler sonrası parlamenter sisteme geçti
Haberler / Politika
8 Ocak 2016 Cuma 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hitler’le ilgili sözlerini ‘talihsizlik’ olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“Bir ülkedeki rejim sabahtan akşama değişmez, rejimin tarihsel kökleri vardır. 200 yıllık parlamenter sistemimiz var. Kör topal gitmişiz ama parlamenter sistemden vazgeçmemişiz. Şimdi bunların tamamını çöp sepetine atalım başkanlık olsun diyoruz.

HİTLER ÖRNEĞİ

Çok talihsiz bir açıklama yaptı, Hitler örneğini verdi. Hadi diyelim ben yanlış anladım, gazeteler yanlış anladı; peki bütün dünya mı yanlış anlad? Siz başkanlığa örnek verirken Hitler Almayası’nı örnek verirseniz bu kabul edilebilir değildir. Bu aklından geçen rejimin dillendirilmesidir. Kendisi de aynı şeyi savunuyor. Hitler örneğinden sonra Almanya, Hitler’i, başkanlık sistemini terk etti, parlamenter sisteme geçti. Almanya neden şu anda Avrupa’nın amiral gemisi konumundadı? Parlamenter sistem var. Parlamenter sistemi çalıştırmayan mekanizma ne, asıl tartışmamız gereken bu. Biz bu sistemden memnun değiliz, düzeltelim. ‘Yok düzeltmeyelim yeni bir sistem kuralım.’ Nasıl kuracağız o sistem? Henüz daha belli değil.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası