Ege Postası
Geri

Almanya'da aşırı sağcılar seçim öncesi olay peşinde

Almanya'nın Duisburg şehrinde düzenlenen bir konferans, maksadının tam tersi ile sonuçlanarak ırkçı şiddeti beraberinde getirdi. Yüzleri maskeli 15 kişi programdan dönen insanlara saldırarak dört kişiyi hastanelik etti. Sosyal hayatın dışında...
Almanya'da aşırı sağcılar seçim öncesi olay peşinde
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Duisburg şehrinde düzenlenen bir konferans, maksadının tam tersi ile sonuçlanarak ırkçı şiddeti beraberinde getirdi. Yüzleri maskeli 15 kişi programdan dönen insanlara saldırarak dört kişiyi hastanelik etti.

Sosyal hayatın dışında kalmış insan gruplarıyla irtibat kuran ve ihtiyacı olanlara gıda yardımı toplayan bir derneğin düzenlediği konferansta Duisburg-Reinhausen’de 350 kişilik binada bin 400 kişinin yaşadığı iddia edilen Romanyalı ve Bulgaristanlı göçmenler de ele alındı. Konferans esnasında Romanyalı ve Bulgaristanlı göçmenlerden söz açılınca salondaki hava birden bire tersine döndü.

Bu havanın oluşmasında programı sunan kişinin yeni göçmenlere karşı oluşan önyargıları pekiştirici açıklamaları sebep gösterildi. Yeni göçmenlerin gelmesiyle çevre ve ses kirliliği gibi konuların gündeme getirildiği toplantıdan sonra ise yüzleri maskeli 15 kişi demir çubuklarla evine dönen insanlara saldırdı ve 4 kişiyi hastanelik etti. Saldırı anında aşırı sağcı sloganlar atan saldırganlar saldırdıkları insanlara aynı anda biber gazı da sıkarak etkisiz hale getirdi. Polis geldikten sonra saldırganların ‘sorunlu bina’ya girerek saklanmaya çalışması üzerine polis de binaya girdi. Büyük bir arbedenin yaşandığı olay sonrası polisin geniş çaplı sorgulama gerçekleştirdi.

Olayla ilgili moderatörü eleştirenler son iki haftadır ‘sorunlu bina’ diye isimlendirilen ve yeni göçmenlerin kaldığı binayı ırkçı saldırılardan korumak için geceleri adeta nöbet tutan komşulardan oluşuyor. Vatandaşlık dayanışması düşüncesiyle tutulan bu nöbete komşuların haricinde Protestan Kilisesi de destek oluyordu.

Duisburg Belediye Başkanı Sören Link olayla ilgili açıklamasında, “Şiddetin, nereden gelirse gelsin, kimseye faydası yoktur. Şiddete başvuranlar, fikir özgürlüğünü tanımadıklarını göstermişlerdir.” dedi. Öte yandan Link’e de göçmenleri bu olumsuz şartlarda ve toplama binada barındırdığı için tepkiler artıyor. Olayı yakından izleyenler bunun devamının geleceğini söylüyorlar. Buna sebep olarak da aşırı sağcıların her seçim havasında olduğu gibi dikkatleri üzerlerine çekmek için sorunlu semtleri ve camileri gündemlerine alması gösteriliyor.

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) anamuhalefet partisi Hıristiyan Demokratik Birlik'in hukuk sözcüsü Peter Biesenbach ise konuyla ilgili hükümeti suçladı. Biesenbach, “İçişleri Bakanı Ralf Jäger motosikletli rockçu gruplarla ısrarlı mücadelesini burada da yapmış olsaydı şimdi bu sorunlar olmayacaktı.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası