Ege Postası
Geri

Almanya'da fırtına ve şiddetli yağışlar sebebiyle 1 kişi öldü

Almanya’da yaz ortasında yaşanan fırtınanın faturası sabah saatlerinde netleşmeye başladı. Fırtına yüzünden bir kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Yüzlerce trafik kazası meydana gelirken, trenler raydan çıktı, caddeler sular altında kaldı,...
Almanya'da fırtına ve şiddetli yağışlar sebebiyle 1 kişi öldü
Haberler / Dünya
21 Haziran 2013 Cuma 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da yaz ortasında yaşanan fırtınanın faturası sabah saatlerinde netleşmeye başladı. Fırtına yüzünden bir kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Yüzlerce trafik kazası meydana gelirken, trenler raydan çıktı, caddeler sular altında kaldı, bazı tren seferleri iptal edildi.

Hemen hemen bütün eyaletlerde etkili olan fırtına, sağanak ve yıldırımlar hasara ve can kaybına sebep oldu

Münster yakınlarındaki Dülmen kasabasında 80 yaşındaki emeklinin evinin bodrumuna dolan suyu boşaltmak isterken boğulduğu bildirildi.

Bavyera eyaletinin Kollnburg kasabasında bir sürücüye otoyolda savrulan kütük çarptı. Sürücü başından ağır yaralandı. Güney Hessen’de bir araba ağaca çarptı, sürücü ağır yaralandı. Rheinlan-Pflaz eyaletinde de benzer şekilde bir kişi yaralanırken, Miltenberg’de kamp alanındaki çadırın üstüne devrilen bir ağaç sonucu bir kişi ağır yaralandı. Erfurt’ta da iki sürücü sular altında kalan caddede araçlarının kontrolünü kaybedince kaza yaparak yaralandı.

TRAFİK FELÇ OLDU

Başkent Berlin’de 250 kişiyi taşıyan tren raydan çıkta yolcular tahliye edildi. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde fırtına yüzenden tren yolu hatları zarar gördü. Karışan sinyaller nedeniyle çok sayıda sefer iptal edildi. Saksonya eyaletinde de bazı caddeler sular altında kaldı. Bölgede afet alarmı verildi.

ACİL YARDIM EKİPLERİ SABAHA KADAR ÇALIŞTI

Fırtına yüzünden itfaiye başta olmak üzere acil yardım ekipleri sabaha kadar görev yaptı. Sadece Bochum kentinde 350 kez itfaiyeden yardım istenirken, bu sayı Schleswig-Holstein eyaletinde bine kadar yükseldi. Fırtınanın etkili olduğu Karlsruhe bölgesinde akşam yerel saatle 21:00 ile 23:00 arasında 650 acil durum çağrısı yapıldı.

METEOROLOJİ FIRTINA UYARISI YAPTI

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), gece boyunca duyuru yaparak fırtına konusunda halkı uyardı. Ancak meteoroloji, önceki haftalarda yaşanan sel tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası