Ege Postası
Geri

Almanya'da hasta bakıcılar da bakıma muhtaç

Almanya’da vasıflı eleman eksikliğinin en çok gözlemlendiği sektörlerden biri de sağlık sektörü. Özellikle hasta bakıcı sayısının eksik olması, var olan hasta bakıcı kadrosunun da yaşlanmasına sebep oluyor. Sektöre taze kan bulunamaması...
Almanya'da hasta bakıcılar da bakıma muhtaç
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 09:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da vasıflı eleman eksikliğinin en çok gözlemlendiği sektörlerden biri de sağlık sektörü. Özellikle hasta bakıcı sayısının eksik olması, var olan hasta bakıcı kadrosunun da yaşlanmasına sebep oluyor. Sektöre taze kan bulunamaması ise yaşlı hasta bakıcıların sağlığını tehdit ediyor.

Almanya’da vasıflı eleman eksikliğine istihdam edilen vasıflı elemanların giderek yaşlanması da eklenince en büyük tehlikeyi sağlık sektörü yaşıyor. Bremen Üniversitesi bilim adamlarının Hildesheim’da Katolik Piskoposluğa ait yaşlı bakımı servisi ve Caritas’ta görevli 600 çalışan üzerinde gerçekleştirdiği araştırma, yaşlanan bakım kadrosunun sektörü nasıl zorladığını bir kez daha ortaya koydu.

ZORLAYICI İŞ KOŞULLARI

Araştırmaya göre 2009 yılında hasta bakıcıların dörtte biri 50 yaş ve üzerindeydi. Yeni doğan bebek sayısının gerilemesi ve başvuruların azalması neticesinde ise 35 yaşın altında olan çalışanların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Bununla birlikte sağlık sektörünün hasta bakıcılardan beklentilerinin çoğalması, zorlayıcı iş koşulları çalışanlardan olağanüstü hizmetlerin talep edilmesini beraberinde getiriyor. Bilhassa yaşlı elemanlar bu baskıyla karşı karşıya kaldıklarında kendi sağlıklarının tehlikeye girmesi gibi bir sonuç doğuyor. Bu grup ayrıca, genç çalışanlara eğitim seminerlerine daha sık katılarak kendini geliştirmeye çalışıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası