Ege Postası
Geri

Almanya'da hayat durdu!

Almanya ile Hollanda milli futbol takımları arasında oynanacak dostluk maçı, başlama düdüğüne iki saat kala polisin talebiyle iptal edildi. Hannover şehrinde bombalı saldırı tehlikesi nedeniyle tren, tramvay ve metro seferlerinin de durdurulduğu açıklandı.
Almanya'da hayat durdu!
Haberler / Dünya
17 Kasım 2015 Salı 23:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçtiğimiz Cuma günü Paris'te oynanan Fransa - Almanya dosluk maçında yaşanan terör olayının ardından bu akşam oynanacak Almanya-Hollanda dostluk maçı da gelen terör istihbaratı nedeniyle iptal edildi. 
Almanya Futbol Federasyonu, Fransa'da yaşanan terör olayının ardından kritik Almanya - Hollanda maçı için oynanması yönünde karar almıştı.
 
Dün tekrar toplanan Almanya Milli Takım kafilesi, maçın oynanacağı Hannover kentine ulaşmıştı. Teknik direktör Löw, "Maçı oynamamız için herhangi bir korku yaşamıyoruz" şeklinde açıklamalarıyla oyuncularını motife etmeye çalıştı.
 
Bugüne gelindiğinde ise, Hannover şehrinde ve stat çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. 
Maçın başlama saatine 1 saat 15 dakika kala stat hoparlöründen, maçın iptal edildiği ve seyircilerin stadı boşaltması istenildi. Maç için de tribünlerde henüz yaklaşık 8 bin taraftarın toplandığı belirtildi.
 
Almanya'nın Bild Gazetesi, internet sitesinden maçın iptal edildiğini okurlarına duyururken, "Stat çevresinde şüpheli, tehlikeli kişilerin görünmesi üzerine güvenlik gerekçesiyle maç iptal edildi" ifadelerini kullandı.
 
Alman polisi stadyum içinde bombalı saldırı planlandığı istihbaratı üzerine maçı iptal ettirdi.

 AMBULANS SÜSÜ VERİLMİŞ BOMBA YÜKLÜ ARAÇ BULUNDU
 Polisten yapılan ilk açıklamada karşılaşma öncesi stat etrafında şüpheli kişilerin tespit edilmesi ve müsabakanın 'somut bir tehlike' olması nedeniyle iptal edildiği belirtildi. Alman polisi daha sonra, stat yakınlarında ambulans süsü verilmiş bomba yüklü bir kamyonet bulunduğunu açıkladı.
 
Konuyla ilgili Almanya İçişleri Bakanı'nın basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

 TRAMVAY VE TREN SEFERLERİ DURDU
 Hannover şehrinde bombalı saldırı tehlikesi nedeniyle tren, tramvay ve metro seferlerinin durdurulduğu açıklandı.

 HEDEF FUTBOL MAÇIYDI
 Hannover Polis Müdürü yaptığı açıklamada planlanan saldırının amacının patlayıcıları Almanya-Hollanda maçı esnasında stadyumun içinde patlatmak olduğunu duyurdu.

 DAHA ÖNCE İPTAL EDİLMEK İSTENMİŞTİ
 Fransa maçında yaşanan kanlı terör saldırısı üzerine dün akşam oynanacak olan Almanya Hollanda maçı daha önce iptal edilmek istenmişti. Ancak teröre inat bir mesaj vermek için maçın oynanmasında karar kılınmış ve Almanya Başbakanı Merkel, teröre karşı kararlılığı simgelemek için bakanlarıyla birlikte maça gitme kararı almıştı. Ancak Hannover'de oynanacak maçın başlamasına yaklaşık bir saat kala maç sürpriz bir şekilde iptal edildi. 

 MERKEL STADYUMA GELMEDEN MAÇ İPTAL EDİLDİ
 Alman ve Hollanda milli takım oyuncuları stattan alınarak güvenli bir yere götürüldü. Polis futbolcuların nerde olduğu konusunda güvenlik nedeniyle bilgi vermedi. Başbakan Merkel ise stadyuma gelmeden maç iptal edildi. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin olay yerinde incelemelerde bulunmak için Hannover'de kalacağı belirtildi. Türk kökenli Alman Milli oyuncu İlkay Gündoğan maç öncesi yaptığı açıklamada, aslında Paris'teki terör saldırısı üzerine takım olarak maçın yapılmasına başlangıçta karşı çıktıklarını anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası