Ege Postası
Geri

Almanya'da yaşlı bakımı için göçmenlere ihtiyaç var

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti (BW) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Bakan Katrin Altpeter, daha fazla göçmen vatandaşı hemşirelik ve yaşlı bakım mesleklerine kazandırmak istediğini dile getirdi.Bakan Altpeter, Stuttgart...
Almanya'da yaşlı bakımı için göçmenlere ihtiyaç var
Haberler / Dünya
28 Haziran 2013 Cuma 12:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti (BW) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Bakan Katrin Altpeter, daha fazla göçmen vatandaşı hemşirelik ve yaşlı bakım mesleklerine kazandırmak istediğini dile getirdi.

Bakan Altpeter, Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı’nın düzenlediği toplantıda Stuttgart ve çevresinde faal bulunan Türk sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda yaşlı bakım mesleklerinde daha fazla göçmene ihtiyaç olduğunu belirten bakan, özellikle hemşirelik, yaşlı bakım, sosyal ve ev içi yardım meslek dallarına ağırlık verilmesi gerektiğini bunun için de bu konuyu gündeme aldıklarını belirtti.

Bakan Altpeter, STK temsilcileriyle yaptığı karşılıklı görüşmelerde, nüfusu giderek artan yaşlı göçmen kitlelere dikkat çekerek, özellikle bakımevlerinde sayıları artan farklı kültür ve inançlara sahip insanların hassasiyetlerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Daha önceki senelere nispeten eyalette yaşlı göçmenlerin sayılarının arttığına ve bu göçmenlerin geçmişe nazaran daha fazla sağlık ve bakım ihtiyaçlarının olduğunu belirten Bakan Altpeter, bu gelişmeler doğrultusunda göçmenlerin sağlık yönüyle özel ihtiyaçlarının doğduğunu ve bunların tıbbi ve hemşirelik hizmetleriyle karşılanması gerektiğini söyledi.

Bakan Altpeter, söz konusu proje örneğinde olduğu gibi göçmenlerin ve kurdukları derneklerin bu tür sivil katılımlarla uyuma da önemli derecede katkı sağlayabileceklerini dile getirdi.

Aile Bakanı Altpeter, eyalette yeni uygulamaya başlanan ‘Yurt Hakkı’ (Heimrecht) konusuna da vurgu yaparak, bu yasanın önemli bir hedefinin de gelecekte bakım ve desteğe ihtiyacı olan insanların kültürel ve dini yönelimleri göz önünde tutularak bu hassasiyetlerinin uygulamaya yansıtılması olduğuna işaret etti.

Bakan Altpeter, “Benim asıl amacım bakıma ihtiyacı olan tüm kesimlerin kişisel ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu da kültürel, dini ve ideolojik değerleri gözeterek mümkün olur.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası