Ege Postası
Geri

Almanya’da 6,7 milyon insan iş istiyor

Almanya’da 6,7 milyon insanın çalışmak istediği bildirildi. Merkezi Wiesbaden’de bulunan Federal İstatistik Dairesi’nin verdiği bilgiye göre Almanya’da 15 ile 74 yaşı arasında 6 milyon 700 bin insan imkanı olsa çalışacak.Almanya’da...
Almanya’da 6,7 milyon insan iş istiyor
Haberler / Dünya
6 Eylül 2013 Cuma 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da 6,7 milyon insanın çalışmak istediği bildirildi. Merkezi Wiesbaden’de bulunan Federal İstatistik Dairesi’nin verdiği bilgiye göre Almanya’da 15 ile 74 yaşı arasında 6 milyon 700 bin insan imkanı olsa çalışacak.

Almanya’da çalışmak isteyenlerin sayısı işsizlerin sayısını ikiye katlıyor. Federal İstatistik Dairesi’nin Uluslararası İş Örgütü kriterlerine göre belirlediği bu rakam, 2,3 milyon işsizin yanı sıra ek iş arayan kişilerden oluşuyor. Bunlara ayrıca iş hayatında olmayan, ancak işsiz olarak da kayıtlı olmayan 1,1 milyon civarındaki kişi de dahil.

2011 yılındadaha fazla çalışmak isteyenlerin sayısı 7,3 milyon olarak belirlenmişti. Bu, kayıtlı işsizlerin sayısını ikiye katlıyor.

İş hayatında olup da daha fazla çalışmak isteyenler arasında 1,5 milyon tam mesai, 1,8 milyon da yarım mesai çalışan var. Bunlar haftada en az 32 saat çalışıyor. Tam mesai çalışıp da daha fazla çalışmak isteyenlerin yüzde 72′sini erkekler oluşturuyor. Yarım mesai çalışıp da daha fazla çalışmak isteyenlerin arasında ise kadınlar ağırlıkta.

Bunlara karşılık iş hayatında olup da daha az çalışmak isteğinde olanlar da var. Bunların sayısı 855 bini buluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası