Ege Postası
Geri

Almanya’nın en ünlü edebiyat eleştirmeni hayatını kaybetti

Almanya’nın en ünlü edebiyat eleştirmeni Marcel Reich-Ranicki hayatını kaybetti. 93 yaşındaki eleştirmen ilerlemiş yaşına rağmen edebiyat eleştirileri yazmayı ve televizyon programlarına katılmayı sürdürüyordu.Uzun yıllardır Frankfurter...
Almanya’nın en ünlü edebiyat eleştirmeni hayatını kaybetti
Haberler / Kültür - Sanat
18 Eylül 2013 Çarşamba 19:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’nın en ünlü edebiyat eleştirmeni Marcel Reich-Ranicki hayatını kaybetti. 93 yaşındaki eleştirmen ilerlemiş yaşına rağmen edebiyat eleştirileri yazmayı ve televizyon programlarına katılmayı sürdürüyordu.

Uzun yıllardır Frankfurter Allgemeine edebiyat ekini yöneten Reich-Ranicki’nin geniş kitleler tarafından tanınıp sevilmesi ise Alman televizyon tarihinin en başarılı edebiyat programlarından biri olan “Edebiyat Dörtlüsü” (Literarische Quartett) adlı yapım sayesinde olmuştu.

VARŞOVA GETTOSUNDAN ALMANYA’YA

2 Haziran 1920′de Polonya’da doğan Marcel Reich-Ranicki, 1943 yılında eşiyle birlikte Varşova gettosundan kaçmayı başaran Yahudiler arasında yer alıyor.

Almanya’ya 1958 yılında yerleşen ünlü edebiyat eleştirmeni, 1960-1973 yılları arasında Die Zeit gazetesinde edebiyat eleştirmenliği yaptı.

Reich-Ranicki, 1973-1988 yılları arasında ise Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin edebiyat ekinin haber müdürü olarak çalıştı. 1988-2001 arasında ise “Das Literarische Quartett” programını hazırladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası