Ege Postası
Geri

Alpay Özalan ve Cübbeli Ahmet’e kötü haber: O gelir kapısı kapanıyor!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında "sosyal medyadan hakaret" davaları ile binlerce lira kazanan ünlüler için kötü haberi verdi.
Alpay Özalan ve Cübbeli Ahmet’e kötü haber: O gelir kapısı kapanıyor!
Haberler / Güncel
13 Aralık 2023 Çarşamba 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AK Partili vekil Alpay Özalan ve "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kendisine sosyal medyadan hakaret eden binlerce insana dava açtığını belirterek, şunları aktardı:

"Arka Bahçe’nin kadim takipçileri hatırlar...

AKP Milletvekili Alpay Özalan ile Ahmet Mahmut Ünlü’nün yani namıdiğer Cübbeli Ahmet’in adliyelerde yarattığı yoğunluğu yazmıştım. İki isim de kendisine sosyal medyadan hakaret eden herkese dava açıyor, binlerce insanı şüpheli ya da sanık yapıyordu. Ceza almaktan korkanlar da iki isimle uzlaşma yoluna gitmeyi tercih ediyordu. Yani insanlar para vererek sanık olmaktan kurtuluyordu. Mevcut yasa bu uzlaştırma yöntemine izin veriyordu.

Dahası...

Binlerce dava dosyasının ciddi bir kazanç kapısı olmasının yanı sıra, bu suç duyuruları ile uğraşmak adliyede ciddi bir mesaiye yol açıyordu.

Ama görünen o ki “ünlülerin” bu gelir kapısı artık kapanıyor. Zira yakında yasalaşması beklenen yeni yargı paketinde oldukça kritik bir düzenleme var.

Buna göre, sosyal medya aracılığıyla işlenen hakaret suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesinin ikinci fıkrası “uzlaştırma” kapsamından çıkarılıp “önödeme” sistemine sokuluyor. Yani...

Diyelim ki hakkınızda “internet üzerinden birine hakaret ettiğiniz” iddiası var. Mevcut kanuna göre, dava açılmadan önce uzlaştırmacı sizinle şikâyetçiyi anlaştırabiliyordu. Para verip yargılanmaktan kurtulabiliyordunuz.

Ama şimdi ise direkt savcılık size para cezası kesebilecek. Belirlenen miktarı taksitle de ödeyip hakkınızda dava açılmasının önüne geçebileceksiniz. Lakin vereceğiniz para bu kez “hakaret ettiğiniz” kişinin hesabına değil, devletin hazinesine gidecek.

Sözün özü...

Alpay Özalan’ın ve Cübbeli Ahmet’in davalardan edindiği zenginliğin sonu geliyor. Son bir iddia paylaşayım; A Haber spikeri Erkan Tan da bu yolla oldukça para kazanmış, onun için de kötü bir haber olacak bu yasa"

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası