Ege Postası
Geri

Alperen Ocakları: Seçimle gelenlerin seçimle gitmesi taraftarıyız

Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Vakfı Başkanı Mehmet Çayır, Mısır'da seçilmiş hükümetin askeri darbe ile iş başından uzaklaştırılmasını kınadıklarını bildirdi.         Mısır'da...
Alperen Ocakları: Seçimle gelenlerin seçimle gitmesi taraftarıyız
Haberler / Genel
7 Temmuz 2013 Pazar 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Vakfı Başkanı Mehmet Çayır, Mısır'da seçilmiş hükümetin askeri darbe ile iş başından uzaklaştırılmasını kınadıklarını bildirdi.

        Mısır'da 80 yıl sonra demokratik seçimle gelen bir hükümetin bir yıl içinde demokrasi dışı yollarla uzaklaştırılmasının üzüntü verici olduğunu belirten Çayır, bir zamanlar Osmanlı döneminde atanan valiler ile yönetilen ülkenin Türkiye'nin 27 Mayıs 1960 dönemlerini yaşamasının 21'nci yüzyıl dünyasında kaygı verici olduğunu kaydetti.

Avrupa Birliği'nin (AB) Mısır'da Mursi'ye karşı yapılan askeri darbeyi darbe olarak görmediğini belirten Çayır, Türkiye'de bazı ara rejim özlemcilerinin de darbeci ruhunu dışa yansıttığını söyledi. Çayır, "21. yüzyılın ilk çeyreğinde halen askeri darbelerin olması derin üzüntü verici. Mısır'da seçimle iktidara gelen Mursi'ye karşı yapılan darbeyi kınıyoruz. Halen kendilerini dünyanın en demokrat ülkesi gören ülkelerin darbeyi kınamamasını da kınıyoruz. Biz Alperen Ocakları olarak seçimle işbaşına gelenlerin yine seçimle gitmesi taraftarıyız. 80 demir yumrukla diktatör Cemal Abdulnasırların, Enver Sedatların ve Hüsnü Mübareklerin yönettiği ülkede her şeyi Mursi'den bir yıl içinde çözmesini beklemek gerçekçi değil. Ülkemizde sözde aydın ve demokrat görünüp Mısır'daki askeri darbeyi kınamayanları kınıyoruz. Askeri darbe ile demokrasiyi rafa kaldırma girişimleri geri kalmış üçüncü dünya ülkelerinin işi. Demokrasisi güçlü olan ülkelerde darbenin 'd'si bile konuşulmaz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası