Ege Postası
Geri

Alsancak Limanı için kritik hamle: BAE ortak olabilir!

Reuters, Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki İzmir Alsancak Limanı'nın işletmesi için Abu Dhabi Port (ADP) ile ortaklık görüşmelerinin sürdüğünü aktardı. BAE'li şirketin, Limanı'nın tamamını almak yerine, yüzde 50 ortaklık formülünü kabul ettiği ileri sürüldü.
Alsancak Limanı için kritik hamle: BAE ortak olabilir!
Haberler / İzmir
13 Eylül 2024 Cuma 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bulunan İzmir Alsancak Limanı'nın işletmesi için Abu Dhabi Port (ADP) ile bir ortaklık kurma görüşmeleri sürerken, nihai anlaşmanın uzamasında bölgedeki rekabet ve kapasite şartlarının etkili olduğu belirtiliyor.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, geçen yıldan bu yana süren görüşmelerde, kurulacak bir ortak şirkete, İzmir Limanı ve Abu Dhabi emirliğine ait liman işletme şirketi ADP'nin ortak olması planlanıyor.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "Potansiyel başka alıcılarla da görüşüldü ancak ADP ile devam ediliyor. Anlaşmanın uzamasında bölgede değişen rekabet, kapasite şartları gibi unsurlar etkili oldu. Müzakereler sürüyor" dedi.

BAE'li şirketin, Limanı'nın tamamını almak yerine, yüzde 50 ortaklık formülünü kabul ettiği ileri sürüldü. 

İZFAŞ tarafından düzenlenen 3. İzmir Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı'nda Başkanlar Oturumu'nda Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Başkanı Hamdi Erçelik, İzmir Alsancak Limanı'nın tamamı yerine yüzde 50 hissesinin özelleştirilmesi için anlaşmaya varıldığını söyledi. 

Türkiye Varlık Fonu, konu ile ilgili Reuters'a yaptığı açıklamada, "Türkiye Varlık Fonu olarak, ülkemiz ve İzmir Limanı için en yüksek katma değeri yaratmak ve bünyemizdeki varlıkların değerini artırmak hedefimiz doğrultusunda, ülkemizin potansiyel faydası için çalışmalarımıza devam ediyoruz" denildi. (LOJİPORT)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası