Ege Postası
Geri

Alsancak'ta gerginlik; TGB ve Öncü Gençlik, ABD askerinin başına çuval geçirdi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi'nin gençlik kolu Öncü Gençlik, İzmir'de, ABD'nin en büyük taarruz gemisi Uss Wasp'ta görevli ABD askerinin Alsancak'ta gezidiği sırada başına çuval geçirdi. Eylem sonrasında 15 kişi gözaltına alındı. Öte yandan o anlar çevredekiler tarafından saniye saniye kameralara kaydedildi.
Alsancak'ta gerginlik; TGB ve Öncü Gençlik, ABD askerinin başına çuval geçirdi
Haberler / Güncel
2 Eylül 2024 Pazartesi 16:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- ABD’nin İsrail’i korumakla görevli en büyük savaş gemilerinden biri olan USS Wasp (LHD-1) adlı amfibi hücum gemisi, İzmir Limanı’na geldi.

Türkiye Komünist Partisi TKP), bugün akşam saatlerinde geminin İzmir Limanı'na demirlemesini protesto edeceğini açıklamıştı. 

Öte yandan savaş gemisinde görevli Amerikan askerleri, kentte vakit geçirmek için gemiden indi. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup USS Wasp gemisinde görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdi. Bir diğer ABD askerinin ise olay sırasında arkadaşına yardım etmeye çalıştığı görüldü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

İzmir Valiliği, limana demirleyen ABD savaş gemisinde görevli Amerikan askerinin başına çuval geçirilmesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, "İlimiz Konak ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde, 02.09.2024 Pazartesi günü 16.00 sıralarında, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 2’si kadın, 13’ü erkek toplam 15 şahıstan oluşan grup tarafından, ABD vatandaşı sivil giyimli 2 askerî personele fizikî saldırıda bulunulmuştur. Ayrıca, 5 sivil giyimli ABD askerinin de uzaktan görerek dahil olduğu olaya, emniyet güçlerimiz tarafından süratle müdahale edilmiştir. Olayı gerçekleştiren 15 şüpheli yakalanmış ve nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır." denildi.

‘'ELİ KANLI ABD ASKERLERİNİN TÜRKİYE’DE YERİ YOK’'

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’e kalkan olan, Mehmetçiğin ve binlerce Filistinlinin katili olan Amerikan askerlerine bu topraklarda rahat vermeyeceğiz. Vatan evlatları Amerikan kurşunlarıyla şehit edilirken ABD askerleri ellerini kollarını sallayarak ülkemizde rahat rahat gezemez! Eli kanlı ABD askerlerinin Türkiye’de yeri yok! Mehmetçiğin katilleri, Filistinlilerin, Iraklıların, Yemenlilerin katilleri defolun gidin ülkemizden.

30 Ağustos’un yıldönümünde limanlarımıza gelip Türk milletine meydan okuyanlardan hesap soracağız." 

Amerikan askerinin başına çuvalı geçiren TGB’liler “Mehmetçiğin Katili Amerika, Üslere El Konsun ABD Defolsun, Katil ABD, Katil İsrail, Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganlarını attı.

Ayrıca Türkiye Gençlik Birliği'nin resmi sosyal medya hesabından "ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli ABD askerine çuval geçirdik! Mehmetçiğin ve binlerce Filistinlinin kanını elinde taşıyan ABD askerleri ülkemizi kirletemez. Bu topraklara her adım attığınızda sizi hakettiğiniz gibi karşılayacağız!" paylaşımı yapıldı.

PERİNÇEK: TÜRKİYE'DEN YANIT VERMİŞLERDİR

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Perinçek'in açıklaması şu şekilde;

"Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği Amerikan askerlerinin başına çuval geçirerek, ABD'nin ve İsrail'in sözde Kürdistan, gerçekte İkinci İsrail planlarına meydan okudular. 

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye namlularını gösteren ABD, İsrail ve Yunanistan Deniz Kuvvetleri hangi güçle karşı karşıya geldiklerini hesap etmek durumundadırlar.

Aynı zamanda Türk Gençliği, HAMAS lideri Heniyye'nin şehit edilmesine Türkiye'den yanıt vermişlerdir ve kahraman Filistin halkına İzmir'den selam göndermişlerdir."

ÇUVAL GEÇİREN EYLEMCİLER GÖZALTINDA

Aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin’in de bulunduğu 15 TGB’li gözaltına alındı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası