Ege Postası
Geri

Altay, Yeni Malatyaspor'u geçti ve umut tazeledi!

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Altay ile Öznur Kablo Yeni Malatyaspor İzmir'de karşılaştı. Küme düşme hattını yakından ilgilendiren kritik maçta kazanan 1-0'lık skorla Altay oldu. Siyah-beyazlılar 44. dakikada Paixao'nun penaltıyla golüyle sahadan üç puanla ayrılırken kümede kalma yolunda çok önemli bir maçı kazanmış oldu.
Altay, Yeni Malatyaspor'u geçti ve umut tazeledi!
Haberler / Spor
12 Mart 2022 Cumartesi 18:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altay, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında sahasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi.

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanan müsabakada 3 puana ulaşan taraf 1-0'lık skorla Altay oldu.

İzmir temsilcisine galibiyeti getiren golü 44. dakikada penaltıdan deneyimli forvet Marco Paixao kaydetti.

Paixao'nun 42. dakikada kullandığı penaltıyı kaleci Ertaç çıkardı ancak VAR uyarısı sonrasında pozisyonu izleyen Erkan Özdamar, topu uzaklaştıran Yeni Malatyasporlu oyuncunun ceza alanına atıştan önce girdiğini tespit ederek atışı tekrarlattı.

Yeni Malatyaspor'da Tetteh'nin 65. dakikada attığı gol, VAR incelemesi sonuru ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu sonucun ardından Altay, oynadığı son 3 maçta 2. galibiyetini aldı ve 29 puanla 17. sırada yer buldu. Yeni Malatyaspor ise 20 puanla son sırada yer aldı.

Öte yandan İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Malatya temsilcisi 2-1 kazanmıştı.

Altay, gelecek hafta Demir Grup Sivasspor deplasmanına gidecek. Yeni Malatyaspor ise Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

18. dakikada gelişen Yeni Malatyaspor atağında ceza yayında topla buluşan Kenan'ın ara pasına hareketlenen Mustafa'nın, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşu üstten az farkla auta gitti.

40. dakikada Altay'da ceza sahası içinde son çizgiye inerek topu penaltı noktasına çıkaran Cebrail, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Erkan Özdamar, VAR uyarısı sonrası pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi.

42. dakikada Altay'ın kazandığı penaltı vuruşunda topun başına Paixao'nun şutunu kaleci Ertaç kurtardı. Sonrasında yeniden VAR'a giden hakem Erkan Özdamar, çizgi ihlali nedeniyle penaltı vuruşunun tekrarlanmasına karar verdi.

44. dakikada yeniden topun başına geçen Paixao'nun şutu kaleci Ertaç'ın solundan ağlarla buluştu. 1-0

İlk 45 dakikalık bölüm Altay'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

57. dakikada korner kazanan Altay'da Rodriguez, köşe vuruşunda Kappel ile paslaştı. Yeniden topla buluşan Rodriguez'in ortasında kafa vuruşu yapan Paixao'nun şutunda top direğe çarpıp auta çıktı.

63. dakikada sağ kanatta topla buluşan Mustafa Eskihellaç'ın ceza sahasına verdiği pasta topla buluşan Tetteh'in şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Hakem Erkan Özdamar, VAR kontrolünün ardından pozisyonun ofsayt olduğuna karar verdi ve gol iptal edildi.

67. dakikada Yeni Malatyasapor atağında ceza sahası içinde yaşanan karambolde topla buluşan Chouiar'ın sert vuruşunu kaleci Lis son anda köşeye uzanarak kurtardı.

75. dakikada defans hattında paslaşırken Yeni Malatyaspor kalecisi Ertaç'ın hatasında Altay'da topla buluşan Rodriguez, ceza sahası içinde uygun pozisyondan yararlanamadı. Top kale direğinin yanından auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Altay, kümede kalma mücadelesi verdiği rakibinden altın değerinde 3 puan aldı.

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Erkan Özdamar, Erdinç Sezertam, Bilal Gölen

Altay: Lis, Cebrail Karayel, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Kazımcan Karataş, Kappel (Dk. 80 Bamba), Poko, Thaciano, Rodriguez (Dk. 90+2 Ceyhun Gülselam), Pinares (Dk. 76 Ahmed Rayan), Paixao (Dk. 76 Zeki Yıldırım)

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Zeffane, Campi (Dk. 54 Tetteh), Hadadi, Karim Hafes, Mustafa Eskihellaç, Azubuike, Nshimirimana (Dk. 45 Donsah), Chouiar, Kenan Özer (Dk. 54 Barış Başdaş / Dk. 89 Mert Miraç Altıntaş), Dicko

Gol: Dk. 44 Paixao (Penaltıdan) (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 5 Nshimirimana, Dk. 18 Azubuike, Dk. 41 Karim Hafes, Dk. 61 Barış Başdaş (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor), Dk. 51 Pinares, Dk. 55 Murat Akça, Dk. 88 Ahmed Rayan, Dk. 90+3 Ceyhun Gülselam (Altay)

Serkan Özbalta: "Bu ligde kalmak istiyoruz"

Altay Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Yeni Malatyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada galibiyeti İzmir’e ve taraftarlarına armağan ettiklerini söyleyerek, “Biz bu ligde kalmak istiyoruz” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altay Teknik Direktörü Serkan Özbalta, açıklamalarda bulundu. Özbalta, önemli bir müsabakayı geride bıraktıklarını aktararak, "Birkaç hafta önce final maçlarımız olduğunu söylemiştim, bu maç da öyle bir maçtı. Oyuncularım ciddi bir performans sergiliyorlar, antrenmanlarda söylediklerimizi diniyorlar ve zihinsel olarak ciddi manada yoruluyorlar. Burada sporcuların psikolojisini yönetilmek çok önemli. Bugünkü karşılaşma da onlardan bir tanesiydi. Sahada bir oyun oynanıyor gözüküyor ama bu kolay değil. Koskoca camianın yükü futbolcuların ve bizlerin omzunda. ‘Biz bu ligde kalacağız’ inancı takım içinde perçinlenmeye başladı. Maçın ilk yarısında istediklerimizi yaptık ama çok çok daha geliştirmemiz gerekiyor. Bazı zamanlarda da takım savunmasını iyi yapabilmeliyiz. İkinci yarıda Yeni Malatyaspor’un üzerimize geleceğini biliyorduk ama maçı tutmasını bildik. İkinci golü, üçüncü golü bulabileceğimiz pozisyonları geliştirdik. Ben bu galibiyeti İzmir’e ve taraftarımıza armağan ediyorum. Çok güzel taraftarımız ve çok güzel stadımız var. Taraftarımızın bizlere ve oyunculara sabır göstermeleri ve oyunu okumaları lazım. Maçta her zaman öne gidemeyiz ama takım savunması yapacağımız zamanlarda da seyircinin desteği olacak. Oyuncunun dermanı kalmadığında taraftarımız onun elinden tutup kaldıracak. Öyle olduğu zaman bu iş bizim için çok çok kolaylaşacaktır. Kalan 9 haftada bu işi bitirmek istiyoruz. Bu ligde kalmak istiyoruz. Şimdi inanalım, sezon sonunda da bu inanmanın verdiği hazzı birlikte yaşayalım" dedi. 

Cihat Arslan: "Başkanımız maçın ikinci yarısını oynamamamızı rica etti"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Altay maçının ardından yaptığı açıklamada Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek’in devre arasında takımın maçın ikinci yarısına çıkmamasını istediğini söyledi. Cihat Arslan ayrıca, futbolda yönetiminde sistemin değişmesi gerektiğini belirterek, "Kurumları temizliyoruz da kurumları yönetenleri mi elden geçirmek lazım bilmiyorum" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, açıklamalarda bulundu. Cihat Arslan, “Altay’ı tebrik ediyorum. Biz kötü bir gol yedik. Penaltı pozisyonunun tekrarını izleyemedim, pozisyona çok hakim değilim. Hakem hataları olabilir ama biz futbolun içinde kalmaya devam edeceğiz. Devre arasında başkanımız maçın ikinci yarısını oynamamamızı rica etti. Ben de ‘Başkanım, emriniz başımızın üstüne ama bu kadar insan tribüne geliyor, yayın için geliyorlar. Futbola saygımız gereği bu maçın sahada bitmesi lazım. Müsaade ederseniz biz ikinci yarıyı oynayalım’ dedim. Sağ olsun o da beni kırmadı. Mücadelemize devam edeceğiz. Başımızı öne eğecek bir şey yok bizim. Zaman zaman iyi oynadık, 1-2 oyuncumuz performansının altında kaldı. Futbolun içinde bunlar var. Kaybettik ama kötü oynayarak kaybetmedik" şeklinde konuştu.

"Kurumları temizliyoruz da kurumları yönetenleri mi elden geçirmek lazım bilmiyorum"

Sadık ve Buğra’nın olmamasının yerli opsiyonu açısından ellerini bağladığını söyleyen Cihat Arslan, "Futbolu inşaattan gidip yönetince, kolay değil aritmetik yapmak lazım teknik direktör olarak. Böyle şeylere karşılaşıyoruz o yüzden hamle yapma konusunda sıkıntılarımız oldu. Maçı çevirebilirdik, sonrasında fiziksel olarak düştük. Biz de hep bir türküdür gidiyor, kurumları temizliyoruz da kurumları yönetenleri mi elden geçirmek lazım bilmiyorum. Kamuoyunun takdirine bırakmak lazım. Bir şey yapılıyor ve sonuç değişmiyorsa sistem sorgulanmalı" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası