Ege Postası
Geri

Altay'da Ümit Turmuş dönemi

Teknik direktör arayışlarını sonlandıran Altay’da yönetim Ümit Turmuş ile anlaşmaya vardı. Takımla ilk antrenmanına çıkan tecrübeli teknik adam, alışık olduğu oyun şablonuna uygun bir kadroya sahip olan Altay’ın yaşanan puan kayıplarına rağmen şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu söyledi.
Altay'da Ümit Turmuş dönemi
Haberler / Spor
11 Ekim 2016 Salı 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Spor Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta son 3 maçta 8 puan kaybederek liderlik koltuğunu kaybeden Altay'da yönetimin bu sezon 6 haftada üçüncü teknik direktör olarak prensip anlaşmasına vardığı Ümit Turmuş, bugün resmi sözleşme imzalayarak 10 yıl sonra siyah beyazlı kulübe döndü.

Siyah-beyazlı ekibi 2002-03 sezonunda Süper Lig'de, 2006-07'de ise 1'inci Lig'de bir dönem çalıştıran Ümit Turmuş, Gaziemir Kutlu Aktaş Tesisleri'nde yönetimin katıldığı törenle imzayı attı. Teknik direktör arayışlarında Mehmet Altıparmak'ı ikna edemeyince Turmuş'ta karar kılan Altay'ın Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, "Camiayı iyi tanıyan, bütünleştirici bir isimle anlaştık" dedi.

56 yaşındaki deneyimli teknik adam Turmuş Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve Sportif Direktör Özden Töraydın ile yaptığı görüşme sonrası yönetim kurulu ile bir araya gelerek sözleşme imzaladı. Siyah-beyazlı yönetimin tecrübeli teknik adamla her konuda anlaştığını ifade eden Başkan Özgür Ekmekçioğlu; ‘‘Altay’ın büyüklüğünü idrak eden, kalitesi tartışılamayacak mevcut kadromuzu en iyi şekilde yönlendirecek bir isim arayışına girdik. Birikim ve tecrübesiyle Altay’ın şampiyonluk hedefine en uygun isim olan Ümit Turmuş ile el sıkıştık. Kendisine başarılar diliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Ümit Turmuş'un resmi olarak sezon sonuna kadar imza attığını söyleyen Başkan Ekmekçioğlu, "Ancak kendisiyle yaptığımız planlar uzun vadeli. Bizim imzamız kağıt üzerinde değil gönüllerde" ifadesini kullandı. "Yuva" olarak nitelendirdiği Altay'da yeniden görev aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Ümit Turmuş ise şunları söyledi:

"Daha önce de Rıdvan Burteçin döneminde gayrı resmi olarak çalışmıştım. Bu onunla birlikte Altay'da 4'üncü dönemim olacak. İzmir futbolu son yıllarda başarıya hasret kaldı. Altay'ın da görebileceği en kötü günleri yaşadığını düşünüyorum. Dibe vurup ayağa kalktı. Başkanla yaptığımız görüşmede kulübün artık kurumsal kimliğe oturduğunu görmekten ayrıca mutlu oldum."

TURMUŞ: ‘‘EVİME İDDİALI ŞEKİLDE DÖNMEK MUTLULUK VERİCİ’’
Altay’ın iddialı bir kadroyla şampiyonluk hedefine odaklanmış yeni yönetiminin kendisini de heyecanlandırdığını söyleyen Ümit Turmuş, futbol anlayışıyla örtüşen bir teklif aldığını, uzun vadede kalıcı başarı getirecek bir proje ile Altay’ın layık olduğu üst liglere çıkacağını belirtti. Alışık olduğu ve ligin gerektirdiği oyun şablonuna uygun bir kadroya sahip olan Altay’ın yaşanan puan kayıplarına rağmen şampiyonluğun en büyük adayı olduğuna dikkat çeken Turmuş, takımda daha önce çalışma fırsatı bulduğu İbrahim Akın ve Murat Uluç gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra genç transferlerin de doğru seçim olduğunu kaydetti.

Altay kulübüne yakışan bir vizyon sergilendiğini söyleyen Ümit Turmuş, şöyle devam etti:

"Sportif başarıyla yapılanma birlikte gittiği zaman kalıcı başarı gelir. Altay, bugünlere nasıl 1 günde gelmediyse bu günlerdenden 1 günde çıkmayacak. Bu bir mücadele ve bu mücadeleyi hep beraber vereceğiz. Çok çalışacağım ve uyku hariç tüm zamanımı burada harcayacağım. Hatta rüyamda bile Altay'ı göreceğim. Bunun heyecanıyla geldim. Anlaşılır olmak, yaptığım işin sonucunu almak, emeklerimin karşılığını görmek istiyorum. Sezon içindeki acıyı bal eyleyip uzun vadeli perspektifte bu sene şampiyon olarak önümüzdeki yıllarda hep beraber daha büyük hedeflere koşmak istiyorum."

İBRAHİM'LE YOLLARI KESİŞTİ

Altay'ın yeni teknik dirertörü Ümit Turmuş ile bu sezonun en flaş transferi olan İbrahim Akın'la yolları 2002-03 sezonundan sonra yeniden kesişti. Siyah beyazlılarda o sezon henüz 17 yaşında olan İbrahim'i ilk olarak kendisinin düzenli oynatmaya başladığını hatırlatan Turmuş, "O sezon Süper Lig'de ilk yarıda 4-2 kazandığımız Göztepe derbisinde İbrahim'e 11'de forma verdim ve bir daha çıkarmadı" dedi. İbrahim Akın, 2004'te ayrılıp Beşiktaş'ın yolunu tuttuğu Altay'a sezon başında dönmüştü.

BİR KOVULMA HATIRASI

Ümit Turmuş, 2006-07 sezonunda Altay'da bir sabah İzmirgücü Spor Vakfı'nın toplantısında ayın teknik direktörü seçildikten sonra aynı gün öğleden sonra kovulduğunu söyledi. O sezon takımın 1'inci Lig'de play off finali oynadığını hatırlatan tecrübeli teknik adam, kadrodaki isimlerden Murat Uluç'la da Aydınspor'da çalıştıklarını belirterek, "Mevcut kadro kafamdaki oyun sistemine uyum sağlayacak kapasitede. Başarılı olacağız" ifadelerini kullandı. 

1997, 2003 ve 2006 yıllarında Altay'da görev yapan deneyimli teknik adam son olarak 2014-15 sezonunda Tavşanlı Linyitspor'da görev yapmıştı. Turmuş; Denizli, KSK, Antalya, Yozgat, Elazığ, Sakarya, Bolu, Buca, Aydın, Balıkesir, Göztepe, Malatya, Çan ve Biga'nın yanı sıra İngiltere'de Arsenal ve Kamerun'da Racing Club'ta çalışmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası