Ege Postası
Geri

Altay'dan kritik galibiyet!

Trendyol 1. Lig'in 17. haftasında Altay, Ankara Keçiörengücü'nü 2-1 yenerek üst üste ikinci galibiyetini aldı.
Altay'dan kritik galibiyet!
Haberler / Spor
24 Aralık 2023 Pazar 21:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trendyol 1. Lig'in 16. haftasında Altay, konuk ettiği Keçiörengücü’nü 2-1 mağlup etti. 

Konuk ekip 43'üncü dakikada Koray'ın golüyle öne geçerken, Altay 68'inci dakikada Paixao'nun penaltı golüyle skoru 1-1'e getirip, 73'üncü dakikada Deniz'le galibiyete uzandı.

Ligde üst üste 2. maçını kazanan Altay puanını 8'e çıkardı. Ankara Keçiörengücü ise 19 puanda kaldı.

Maçtan dakikalar

4. dakikada Keçiörengücü’nün merkezden geliştirdiği atakta Erkam Develi, yayın bir adım gerisinden sol köşeye sert bir şut çekti ve top üstten dışarı çıktı.

20. dakikada Altay’ın sağdan geliştirdiği atakta arka direğe gelen ortada Mehmet'in şutunda top yandan dışarı çıktı.

GOL: 43. dakikada soldan Bardhi'nin penaltı noktası üzerine yerden ortasında Koray'ın gelişine vuruşunda top filelerle buluştu. 1-0

65. dakikada Deniz Kadah, kaleci Metin’in beline yaptığı müdahale sonrasında yerde kaldı.

66. dakikada VAR, maçın hakemi Ali Yılmaz’ı Deniz’in pozisyonunu izlemesi için VAR monitörüne davet etti.

67. dakikada maçın hakemi Ali Yılmaz, Deniz Kadah’ın yerde kaldığı pozisyonu penaltı olarak yorumladı ve siyah-beyazlılar penaltı kazandı.

GOL: 68. dakikada penaltıyı kullanmak için topun başına gelen Paixao, meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 1-1

GOL: 73. dakikada Altay’ın soldan geliştirdiği atakta Paixao, havadan gelen topu tek dokunuşla kale alanına doğru çevirdi. Deniz de meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-1

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Ali Yılmaz, Ali Uğurtan Demirtaş, Mehmet Pekmezci

Altay: Ozan Evrim Özenç, Sefa Özdemir, Ceyhun Gülselam, Zeki Yıldırım, Tolga Ünlü (Dk. 90+3 Kuban Altunbudak), Salih Sarıkaya, Paixao (Dk. 90+3 Murat Uluç), Mehmet Gündüz (Dk. 89 Onur Efe), İbrahim Öztürk, Deniz Kadah (Dk. 84 Arda Gezer), Özgür Özkaya

Ankara Keçiörengücü: Metin Uçar, Muharrem Cinan, Erkam Develi, Ariyibi, Şahverdi Çetin (Dk. 62 Orhan Nahırcı), Melih İnan, Bardhi, Camara (Dk. 75 Dembele), Arda Hilmi Şengül, Erkam Reşmen, Koray Kılınç,

Goller: Dk. 43 Koray Kılınç (Ankara Keçiörengücü), Dk. 68 Paixao (Penaltıdan), Dk. 73 Deniz Kadah (Altay)

Sarı Kartlar: Dk. 50 Ceyhun Gülselam, Dk. 63 Deniz Kadah (Altay), Dk. 54 Muharrem Cinan, Dk. 60 Erkam Develi, Dk. 67 Melih İnan, Dk. 79 Orhan Nahırcı (Ankara Keçiörengücü)

Yusuf Şimşek: “Oyuncularımı alnından öpüyorum”

Altay Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, Ankara Keçiörengücü galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Futboldan daha çok ülkemizin başı sağ olsun. 12 şehit verdik. 12 tane yavrumuzu verdik. Allah’ım daha büyüklerinden korusun. Bunu yapanların da Allah bin belasını versin” dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Altay Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, “Maçla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Sadece oyuncu kardeşlerime çok çok teşekkür ediyorum. 12 gün oldu ben buraya geleli. 12 günde inanılmaz derecede isteyen arzulayan, kazanmak isteyen, bırakmayan ve kazanan 2 haftadır özellikle hem Adana maçı hem de bu maç. Kaybettiğimiz Boluspor maçında da verdiğimiz bir pozisyonda mağlup olduk. Ben futbolcu kardeşlerimin hepsinin alınlarından öpüyorum. Oynayan, oynamayan, kadroya giren, girmeyen tesiste çalışan personelimizi tebrik ediyorum. Onlar da bizi inanılmaz derecede motive ediyorlar. Her konuda bize yardımcı oluyorlar. Malzemecimizi, masörümüzü, başkanımızı, yönetimimizi ve büyük Altay'a galibiyeti armağan ediyoruz. Şimdi devre arası var. İnşallah ikinci yarıda bu ateşi devam ettiririz diye düşünüyorum. Daha güzel olur diye düşünüyorum. Tekrar tekrar ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

Cenk Özcan: “Bireysel hatalar canımızı yakıyor”

Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Cenk Özcan, Altay yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada, "İki haftadır bireysel hatalardan inanılmaz derecede canımız yanıyor” dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Keçiörengücü Teknik Direktörü Cenk Özcan, “Öncelikle terörü lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Takım olarak en kısa sürede toparlayıp ayağa kalkacağız. Gerçekten futbol çok basit nüanslara bağlı. İşte bu final pasları, gol vuruşları, bir an önce bunları toparlayıp tekrar ayağa kalkacağız. Oyunun hakimi genel anlamda bizdik fakat yaptığımız bireysel hatalar, yapamadığımız goller, atamadığımız final pasları, oyunu buraya getirdi Altay camiasını galibiyetten dolayı kutluyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası