Ege Postası
Geri

Altay evinde dağıldı

Trendyol 1. Lig'in 8. haftasında Altay ile Ümraniyespor karşı karşıya geldi. Altay'ın ev sahipliğinde oynanan mücadelede kazanan taraf 3-0'lık skorla konuk ekip Ümraniyespor oldu. İstanbul ekibine galibiyeti getiren golleri Diniyev, Onur Ayık ve Muhammed Mert kaydetti.
Altay evinde dağıldı
Haberler / Spor
8 Ekim 2023 Pazar 21:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trendyol 1. Lig'in 8. haftasında Altay ile Ümraniyespor karşı karşıya geldi. Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Ümraniyespor 3-0'lık skorla kazandı.

Ümraniyespor'a galibiyeti getiren golleri 67. dakikada Cosqun Diniyev, 78. dakikada Onur Ayık ve 90. dakikada Muhammed Mert kaydetti.

Altay'da Ceyhun Gülselam, 66 ve 72. dakikalarda gördüğü sarı kartlarla takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sezon ilk galibiyetini alan Ümraniyespor, puanını 5'e yükseltti. Galibiyet hasreti 6 maça çıkan Altay ise 5 puanda kaldı.

Ümraniyespor, milli aradan sonra Manisa FK'yi ağırlayacak. Altay ise Gençlerbirliği deplasmanına gidecek.

Maçtan dakikalar

7. dakikada ceza sahasına giren Melih'in şutunda kaleci Eren topu zorlukla kurtarmayı başardı.

16. dakikada Serkan’ın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Saponjic'in şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

60. dakikada sol kanattan Ali'nin pasında topu alan Paixao'nun ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta kaleci Abdulsamed meşin yuvarlağı kornere çeldi.

67. dakikada Diniyev'in ceza sahası dışından sert şutunda top ağlarla buluştu. 0-1

78. dakikada sol kanattan yapılan ortada arka direkte Onur Ayık, topu filelere gönderdi.

90. dakikada savunma arkasına sarkan Muhammed Mert, kaleci Eren ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara yolladı. 3-0

Stat: Alsancak Mustafa Denizli Stadı

Hakemler: Ali Yılmaz, Yusuf Susuz, Onur Gülter

Altay: Eren Karataş, Sefa Özdemir, Ceyhun Gülselam, Zeki Yıldırım, Tolga Ünlü (Dk. 84 Özgür Özkaya), Salih Sarıkaya, Paixao, Enes Yetkin (Dk. 59 Ali Kızılkuyu), Efe Sarıkaya, İbrahim Öztürk, Onur Efe (Dk. 68 Deniz Kadah)

Ümraniyespor: Abdulsamed Damlu, Muhammed Mert (Dk. 90+1 Emre Demir), Melih Okutan (Dk. 46 Bregu), Serkan Göksu, Saponjic, Onur Ayık (Dk. 85 Uğur Kaan Yıldız), Hasan Ayaroğlu, Glumac, Popov, Diniyev (Dk. 77 Mustafa Eser), Cavare

Goller: Dk. 67 Diniyev, Dk. 78 Onur Ayık, Dk. 90 Muhammed Mert (Ümraniyespor)

Sarı Kartlar: Dk. 31 Sefa Özdemir, Dk. 44 Onur Efe, (Altay), Dk. 32 Serkan Göksu, Dk.50 Cavare, Dk.90+4 Saponjic (Ümraniyespor)

Kırmızı Kart: Dk. 72 Ceyhun Gülselam (Altay)

Mustafa Ati Göksu: “Önümüze bakacağız”

Altay Teknik Sorumlusu Mustafa Ati Göksu, Ümraniyespor yenilgisinin ardından, "İlk yarının son bölümlerinde oyunun kontrolü bizdeydi. Devreye girerken net pozisyondan yararlanamadık" dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Altay Teknik Sorumlusu Mustafa Ati Göksu, “Maçtan önce 3 puan almayı düşündük ama maçta bazen düşünceler gerçekleşmiyor. İlk yarının son bölümlerinde oyunun kontrolü bizdeydi. Devreye girerken net pozisyondan yararlanamadık. Onu atmayı başarsak belki de bugün farklı bir sonuç çıkardı. İkinci yarıda yine oyunu elimizde tuttuk fakat oyuncumuz atılınca eksildik. Futbolun kuralı gol. Gol atamadık rakip atınca oyun koptu. 3-0 bizim için iyi bir skor olmadı. Puan cetvelinde de aşağılara düştük. Daha çok çalışmamız lazım” diye konuştu.

Mustafa Gürsel: “İlk 3 puanımızı aldık”

Ümraniyespor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Altay galibiyetinin ardından, “Kazandığımız için çok mutluyuz. Camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Ümraniyespor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, “Kazandığımız için çok mutluyuz. Camiamıza hayırlı olsun ilk 3 puanımızı aldık. Bundan önce çıktığımız üç maçta hep gelişen bir Ümraniyespor vardı ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremiyorduk. Berabere kalabileceğimiz maçlar da oldu. Ama bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. İlk yarıda gol atamadık. İlk gol geldikten sonra takımın üzerinde bir rahatlama oldu tabii ki. Bu da çok normal. Maça baktığımızda kontrol tamamen bizim elimizdeydi. İyi başladık. Ama girdiğimiz pozisyonlar yine gole çeviremedik. Altay'ın hızlı başlangıcından iki tane pozisyon verdik. Geriye düşebilirdik ama ikinci yarıda o ilk gol bulmak bizi bayağı rahatlattı. Altay’ın da eksik kalmasından sonra ikinci ve üçüncü gol geldi. Ümraniyespor'u daha iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası