Ege Postası
Geri

Altay evinde mağlup oldu

Trendyol 1. Lig’in 20. haftasında Altay konuk ettiği Kocaelispor’a 2-0 mağlup oldu. Konuk ekibin gollerini 78'inci dakikada Tanque ve 90+6'ncı dakikada Kouakou attı. Bu sonuçla Altay 11 puanda kalırken, Kocaelispor 39 puana ulaştı.
Altay evinde mağlup oldu
Haberler / Spor
28 Ocak 2024 Pazar 21:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trendyol 1. Lig'de 20. hafta maçında Altay ile Kocaelispor karşı karşıya geldi. Mücadelede kazanan 2-0'lık skorla konuk ekip Kocaelispor oldu.

Kocaelispor'a galibiyeti getiren golleri 78. dakikada Douglas Tanque ve 90+6. dakikada Christian Kouakou kaydetti.

Ligde arka arkaya son iki maçını kazanan Kocaelispor puanını 39'a yükseltti. Son iki lig karşılaşmasında mağlup olan Altay 11 puanda kaldı.

Transfer yasağı devam edip ara transfer döneminde 7 oyuncusunu kaybeden İzmir temsilcisi altyapı ağırlıklı kadrosuyla mücadele etti. Teknik direktör Yusuf Şimşek'in istifa ettiği Altay'ın başında U19 Takımı Antrenörü Onur Nasuhoğulları görev yaptı.

Gelecek hafta 1. Lig'de Altay, İzmir derbisinde Göztepe'ye konuk olacak. Kocaelispor, Adanaspor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

14. dakikada Kocaelispor’un paslaşarak kullandığı serbest vuruş sonrası sol kanada açılan topu kale alanı çaprazında kontrol eden Emi’in dar açıdan vuruşunda kaleci Mustafa meşin yuvarlağı kurtardı.

29. dakikada Kocaelispor’un sol kanattan geliştirdiği Tanque’nin son çizgiden ortaya çevirdiği topu savunma sektirdi. Penaltı noktasından Cihat boş durumda gelişine vurdu, top direğin yanından dışarı çıktı.

78. dakikada sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta arka direkte Emir’in indirdiği topa kale önünden Tanque vurdu, Ceyhun’dan dönen top tekrar Tanque’ye çarptı ve meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

90+6. dakikada hızlı atağa çıkan Kocaelispor’da Amaral’ın pasında topla buluşan Kouakou, ceza sahası içine girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

Altay: 0 - Kocaelispor: 2

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Yunus Dursun, Azad İlhan, Arif Dilmeç

Altay: Mustafa Çalışkan, Sefa Özdemir, Ceyhun Gülselam, Eren Erdoğan (Dk. 87 Ali Kızılkuyu), Murat Uluç (Dk. 59 Yusuf Tekin), Salih Sarıkaya (Dk. 86 Enes Yetkin), Murat Berkan Demir (Dk. 68 Arda Gezer), Mehmet Gündüz (Dk. 87 Nurettin Küçükdeniz), Kuban Altunbudak, Onur Efe, Özgür Özkaya

Kocaelispor: Gökhan Değirmenci, Emir Ortakaya, Yusuf Cihat Çelik, Candeias (Dk. 86 Barış Alıcı), Beridze (Dk. 77 Cem Ekinci), Atila Turan, Mehmet Yılmaz, Vukovic (Dk. 72 Amaral), Sheydayev (Dk. 72 Kouakou), Yusuf Abdioğlu, Tanque (Dk. 86 Fofana)

Goller: Dk. 78 Tanque, Dk. 90+6 Kouakou (Kocaelispor)

Sarı kartlar: Dk. 20 Murat Uluç, Dk. 71 Salih Sarıkaya (Altay), Dk. 40 Sheydayev (Kocaelispor)

Hüseyin Tavur: Mücadeleye devam edeceğiz

Altay Teknik Sorumlusu Hüseyin Tavur, Kocaelispor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Elimizdeki mevcut oyuncularla ve altyapımızdan çıkardığımız oyuncularla çok iyi mücadele ettik, sonuna kadar da savaştık” dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Altay Teknik Sorumlusu Hüseyin Tavur, “Sahada her şeyini ortaya koyan oyuncularımı tebrik ediyorum. Biz Altayız. Bizim genlerimizde mücadele etmek var. Biz sezon sonuna kadar elimizden gelen tüm mücadeleyi göstereceğiz, savaşacağız. Aramızdan ayrılan oyuncuların yerine altyapıdan oyuncular çıkartacağız. Onlarla beraber ligin sonuna kadar devam edeceğiz. Kocaelispor’u da galibiyetten dolayı tebrik ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Ertuğrul Sağlam: Bugün ders aldık

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Altay galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Biraz önce oyuncularımıza da söyledik. Futbol adına gerçekten bir ders aldık. Şükürler olsun ki bize pahalıya mal olmadı” dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Altay’ın içinde bulunduğu durum sebebiyle işte bir hafta içerisinde takımdan ayrılanlar oldu ve şöyle bir kanı da oluşmuş olabilir. ‘Kocaelispor gelir burada çok rahat kazanır, fark olur’. Futbol tarihine şöyle bakın. Bu gibi durumlarla bundan önceki dönemlerde böyle birçok maç oynanmıştır. Yaklaşık yüzde 90’ında bugünkü görüntü ortaya çıkmıştır. Kalanların bir onur savaşı. Üst düzey mücadelesi, işte olaya tutunma arzuları ve yerlerine yani ayrılanların yerine oynayan oyuncuların kendilerinin ispat etme çabası ortaya ekstra bir güç çıkarıyor. Bugün de Altay takımı bunu yaptı. Ben öncelikle en önde 42 yaşındaki Murat Uluç’tan arkadaki 19 yaşındaki Mustafa'ya kadar bütün Altaylı oyuncuları tebrik ediyorum. Helal olsun. Altay takımına da tabii içinde bulundukları durum gerçekten sıkıntılı ve bundan sonraki süreçte de başarılar diliyorum. Dolayısıyla çok yani futboldan bahsedemeyeceğim bugün Altay’a olan saygınızdan dolayı da ama çok iyi oynamadık. Kapanan rakibi açamadık. Kalemizde pozisyon da vermedik ama bizim daha üretken olmamız gerekiyordu. Daha fazla pozisyon bulmamız gerekiyordu. İkinci yarı yine o kapalı defansı açmaya çalıştık. Ama bir-iki pozisyonun dışında fazla pozisyon da elde etmedik. Son bölümde işte attığımız gol son saniyelerdeki golle maçı kazanmasını bildik. Bugünün futbol adına en büyük kazanımı Altaylı oyuncuların verdiği onur mücadelesi ve bizim de aldığımız üç puan çok da fazla bir şey söylemeye gerek yok. Artık bütün amacımız hedefimiz önümüzdeki hafta oynayacağımız Adanaspor maçı olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası