Ege Postası
Geri

Altay saldırı için şikayetçi olacak

Altay Başkanı Cihangir Marmara, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor deplasmanında yaşadıkları saldırı nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Altay saldırı için şikayetçi olacak
Haberler / Spor
18 Nisan 2016 Pazartesi 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İlk yarıda İzmir'de yapılan karşılaşmada taraftarlar arasında yaşanan gerginliği dikkate alarak maçtan önce Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Erzurum ve İzmir Emniyeti ile İçişleri Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulunarak güvenlik önlemlerinin artırılmasını istediklerini belirten Başkan Marmara, şunları söyledi:

"Tüm uyarılarımıza rağmen olaylar önlenemedi. Saldırının meydana gelişi, görevli kartı olan kişilerin olaya karışması, emniyet güçlerinin olaya müdahale etmemesi, TFF görevlilerinin çaresiz kalması, bize planlı bir eylem olduğu izlenimi vermiştir. Elimizdeki görüntülerle TFF'ye, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Erzurum Valiliği'ne gerekli başvuruları yapacağız. Sonuna kadar konunun takipçisi olacağız."

Erzurum İl Spor Güvenlik Kurulu kararınca Altaylı taraftarların stada alınmadığını da hatırlatan Başkan Marmara, daha sonra şöyle konuştu: 

"Müsabaka öncesi stattaki binlerce kişi; takımımız ve şehrimiz aleyhine 'Gavur İzmir' tezahüratı yaptı. Devre arasında soyunma odası tünelinde akreditasyon kartı olan kişiler tarafından oyuncularımıza tekme tokat saldırıldı, bıçak gösterildi. Tünelin plastik kaplamasını sıyıran bir grup taraftar darp girişiminde bulundu. Emniyet olaylara seyirci kaldı. TFF temsilci ve gözlemcileri de olayı görmüşler, çaresizliklerini belirtmişlerdir. Maçın hakemi devre arasında odasının kapısını açmamış, şikâyetleri dinlememiştir. Müsabakanın ikinci yarısı en az yirmi dakika geç başlamıştır. Milli mücadeleye destek amacıyla kurulan Altayımıza yapılan saldırının yanı sıra, kurtuluş mücadelesini başarıyla sonlandıran İzmirli'ye de 'Gavur' lakabının yakıştırılmasını kabul etmiyor, şehrin dinamiklerinin de buna gerekli tepkiyi vereceklerine inanıyoruz." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası