Ege Postası
Geri

Altay uzatma dakikalarında yıkıldı

Spor Toto 1. Lig'in 23. haftasının açılış maçında Altay ile Adanaspor İzmir'de karşı karşıya geldi. Zorlu karşılaşmada ev sahibi Altay 90+4'te penaltıdan yediği gol ile Adanaspor'a 1-0 mağlup oldu.
Altay uzatma dakikalarında yıkıldı
Haberler / Spor
3 Şubat 2023 Cuma 22:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Spor Toto 1. Lig'de 23. haftasında Altay, Adanaspor'u evinde ağırladı.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan müsabakayı Erdem Mertoğlu yönetti.

Zorlu mücadelede Adana ekibinin tek sayısını 90+4'te H.Sacko penaltıdan kaydetti.

Adanasporlu Burak Çoban'ın 90+8. dakikada Altay kalesine gönderdiği topa itiraz üzerine VAR'a gidildi. VAR incelemesinde, pozisyonun başlangıcında ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı, mücadele 1-0 Adanaspor'un üstünlüğü ile sonlandı. 

Bu sonuçla Adanaspor puanını 25'e çıkardı. İzmir ekibi Altay ise 19 puanda kaldı. 

Altay, bu skorla oynadığı son 6 maçı da kazanamadı, İzmir ekibi bu süreçte sadece 1 puan toplayabildi.

İki takımın sezonun ilk yarısında Adana'da oynadığı mücadele 1-1 sona ermişti.

Ligin bir sonraki haftasında Adanaspor, sahasında Eyüpspor'u ağırlayacak. Altay, sahasında Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Maçtan dakikalar

5. dakikada Bennasser’in savunma arkasına attığı topla buluşan Iseka'nın şutunda kaleci Ozan topu kornere çeldi.

10. dakikada Tolga Ünlü’nün sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında Björkander'in kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

45+1. dakikada sağ kenardan Yusuf’un ortasında Adanaspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Eren'in şutu yandan dışarı çıktı.

72. dakikada Eren Erdoğan'ın ceza sahasına pasında Paixao'nun aşırtma vuruşu az farkla auta gitti.

90+3. dakikada savunma arkasına atılan ara pasında topla buluşan Ahmethan Köse, kaleci Ozan’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

90+4. dakikada beyaz noktanın başına geçen Sacko, topu ağlara gönderdi. 0-1

Stat: Alsancak Mustafa Denizli Stadı

Hakemler: Erdem Mertoğlu, Şenol Bektaş, Salih Burak Demirel

Altay: Ozan Evrim Özenç, İbrahim Öztürk, Björkander, Efe Mertoğlu, Salih Sarıkaya, Tolga Ünlü, Ceyhun Gülselam, Eren Erdoğan, Naderi (Dk. 88 Özgür Özkaya), Paixao, Yusuf Tekin (Dk. 61 Mehmet Gündüz)

Adanaspor: Ahmed Said Kıvanç, Alpay Çelebi (Dk. 78 Evren Korkmaz), Emre Kaplan, Hüseyin Öztürk, Ferhat Katipoğlu, Abdurrahman Canlı, Benasser (Dk. 23 Enes Sağlık, Dk. 83 Pedro Nuno Fernandes), Hakkı Türker, Burak Çoban, Iseka (Dk.75 Hadi Sacko), Jallow (Dk. 46 Ahmethan Köse)

Gol: Dk. 90+4 Hadi Sacko (Penaltıdan) (Adanaspor)

Sarı kartlar: Dk. 30 Efe Mertoğlu, Dk. 90+2 Ozan Evrim Özenç (Altay), Dk. 90+2 Evren Korkmaz (Adanaspor)

Sinan Kaloğlu: "3 puan hakemin ikramıydı"

Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Adanaspor maçının ardından rakiplerini tebrik ederek, “Üzgünüz. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Maç öncesinde rakibimizi iyi analiz etmiştik” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, ikinci yarı kalemize gelemeyen bir rakip olduğunu ifade ederek, “Biz maçın başından sonuna kadar son vuruşları değerlendiremedik, ikinci yarı baskıyı artırdık ve pozisyon da vermedik” şeklinde konuştu.

Stratejik olarak iyi analiz yaptıklarını dile getiren Kaloğlu, “Üzgünüz, rakibimizi tebrik ediyoruz 3 puan aldılar. Fakat o 3 puan Erdem hocanın ve VAR’daki Bülent hocanın biraz ikramı oldu. Stratejik olarak iyi bir analiz yapmıştık. Blokları ve savunma arkasına atılacak koşuları iyi kapattık. İkinci yarı kalemize gelemeyen bir rakibimiz vardı. Biz maçın başından sonuna kadar son vuruşları değerlendiremedik. İkinci yarı baskıyı artırdık ve pozisyon da vermedik. Final pozisyonları gol yapsak farklı bir maç olabilirdi. Üzülüyoruz, acı çekiyoruz. Penaltı pozisyonunu hakeme de ifade ettim. Avantaj var ve kullanabilir ama burada olgunlaşmış bir atak olması lazım. Biz orada avantajı kaybettik çünkü iyi oyuncumuz yerdeydi. Hakem anlamsız bir biçimde avantaja bağladı, bizim oyuncumuz baskı altında idi. Dönen topta eksik yakalanıp penaltı sonucunda kalemizde golü gördük” diyerek sözlerini noktaladı.

Kemal Kılıç: "Seri galibiyetlere ihtiyacımız var"

Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, Altay maçının ardından son 2-3 haftayı telafi ettiklerini ifade ederek, “Kaliteli bir takımız bunu biliyoruz ama son haftalarda basit kayıplar yaşadık. Bu maçla da bunları telafi ettik. Seri galibiyetlere ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, çok zor bir maç olduğunu söyleyerek, “İki takım için de çok zor bir maç. Bulundukları konumdan kurtulmak isteyen iki takımın maçıydı” dedi. Zor bir oyun olduğunu dile getiren Kılıç, "Çok zor bir oyun oldu çünkü sahada bulundukları yerden kurtulmaya çalışan iki takım vardı. Kaliteli bir takımız var. Son iki-üç maçta basit kayıplar yaşadık ama bu maçta telafi ettik. Adanaspor’un ikinci dış saha galibiyeti oldu, bunun için de mutluyuz. Play-off hattı için ve üst sıralar için oynamamız gerekiyordu. Henüz alt sıralardan kurtulmak için savaş verdik. Oyuna gelecek olursak inişli ve çıkışlı bir maç oldu. Biz iyi başladık daha sonra onlar iyi oynadı. Ön bölgede iyi olan takımımız ilk kez bu kadar çok zorlandı, tabii bu ilk yarının son dakikalarına kadar sürdü. İkinci yarı oyuna daha hakimdik. Bu özgüvenle de skoru bulduk. Üst sıralara çıkmak için de seri galibiyetlere ihtiyacımız var” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası