Ege Postası
Geri

Altekma İzmir'in gururu oldu: CEV Kupası'nda çeyrek finalde

CEV Challenge Kupası'nda ülkemizi temsil eden ve tarihinde ilk kez bir Avrupa kupasında mücadele veren Altekma, çeyrek finale yükselmenin mutluluğunu yaşıyor.
Altekma İzmir'in gururu oldu: CEV Kupası'nda çeyrek finalde
Haberler / Spor
29 Ocak 2026 Perşembe 12:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CEV Challenge Kupası'nda ülkemizi temsil eden ve tarihinde ilk kez bir Avrupa kupasında mücadele veren Altekma, 8'li finaller turu rövanş maçında evinde Portekiz ekibi Benfica'yı altın setle eleyerek çeyrek finale yükselmenin mutluluğunu yaşıyor. Deplasmanda 3-2 yenildiği Benfica'yı İzmir'de 3-2 dize getirip, hemen ardından oynanan altın seti de 15-13 alarak tur biletini kapan Altekma, önemli zaferi kendisini yalnız bırakmayan İzmirli voleybolseverlerle kutladı.

Benfica karşısında 29 sayı alan Ibrahim Lawani ve 21 sayı kaydeden Jordan Matthew Ewert, galibiyette önemli rol oynadı. Altekma çeyrek finalde Romanya ekibi SCM Zalau ile eşleşti. Zalau da Altekma gibi altın set oynadığı eşleşmede İsviçre temsilcisi Volley Nafels'i saf dışı bıraktı. İzmir'i erkek voleybolunda Arkas Spor'dan sonra Avrupa kupalarında temsil eden ikinci kulüp olan Altekma'nın bu başarısı kentteki sporseverlenden alkış topladı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM RESMİ REKLAM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası