Ege Postası
Geri

Altın fiyatlarında kader günü. Bugün 15.30'da açıklanacak

Bugün saat 15.30'da ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarına yön verecek önemli bir açıklama yapılacak. ABD'nin enflasyon verilerini tüm dünya merakla beklerken, bu durum altın fiyatlarında hafif bir artışa neden oldu.
Altın fiyatlarında kader günü. Bugün 15.30'da açıklanacak
Haberler / Ekonomi
11 Eylül 2024 Çarşamba 09:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altın yatırımcıları, Cuma günü açıklanan zayıf tarım dışı istihdam verisinin ardından ABD Merkez Bankası Fed'in 18 Eylül'de yapacağı faiz değişikliği hakkında tahminde bulunabilmek için bugünkü ABD tüketici enflasyonu verilerine odaklanmış durumda.

ABD ENFLASYON VERİLERİ 15.30'DA AÇIKLANACAK

Bugün açıklanacak ABD TÜFE verisinin manşet enflasyon oranının yüzde 2,9'dan 2,6'ya düşmesi, çekirdek enflasyon oranının ise yüzde 3,2 seviyesinde kalması bekleniyor. Bu veri, haftanın en kritik göstergesi olarak değerlendiriliyor. Analistler, sonuçların piyasa risk iştahını ve FED'e yönelik beklentileri değiştirebileceğini belirtiyor.

Şu anda yatırımcılar, Fed'in mevcut yüzde 5,25 ila yüzde 5,5 faiz bandını bu ay çeyrek baz puan düşürme ihtimalini yüzde 67 olarak değerlendirirken, 50 baz puan artırma olasılığını ise yüzde 33 olarak görüyor.

Uzmanlar, enflasyon verilerinde fiyat artış hızının yavaşlaması durumunda Fed’in faiz indirim döngüsünde daha rahat hareket edebileceğini belirtiyor. Bu senaryoda, "istihdam odaklı" yaklaşımın ön plana çıkabileceği ve enflasyon endişelerinin bir süre için geri planda kalabileceği ifade ediliyor. (HALK)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası