Ege Postası
Geri

Altın fiyatlarında kritik eşik aşıldı!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralık toplantısında faizi sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken altın fiyatları hareketlendi. Bu gelişmelerle gram altın yükselişe geçti.
Altın fiyatlarında kritik eşik aşıldı!
Haberler / Ekonomi
16 Kasım 2023 Perşembe 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altın, güne yükselişle başladı ve şu an 1.814 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dünkü ons fiyatındaki düşüşe bağlı olarak altının gram fiyatı değer kaybetmiş ve günü 1.806 lira civarında tamamlamıştı.

Bugün altın gram fiyatı ise yükselişle başladı ve saat 10.15'te yüzde 0,4 değer kazancıyla 1.814 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.990 liradan, Cumhuriyet altını ise 12.200 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu anda yüzde 0,35 artışla 1.965 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analizlere göre, Çin ekonomisinde resesyon endişelerinin artmasının yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Jinping arasındaki görüşmelerden çıkan olumsuz sinyaller varlık fiyatlarında oynaklığı arttırdı.

Ayrıca, ABD'de enflasyonun beklenenden daha hızlı yavaşlaması ve Üretici Fiyat Endeksi'nin Nisan 2020'den beri en büyük düşüşü yaşayarak yıllık artış beklentilerinin altında kalması da piyasalardaki hareketliliği etkiliyor.

Bu gelişmelerle birlikte, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralık toplantısında faizleri sabit tutacağına dair güçlü bir beklenti var. Ancak analistler, bankanın gelecek yılın haziran ayında faiz indirimlerine başlayabileceği öngörüsünün güçlendiğini belirtiyor.

Bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, haftalık para ve banka istatistikleri; yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Philadelphia Fed imalat sanayi endeksi, kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verileri takip edilecek. Teknik olarak altının ons fiyatında 1.980 ve 1.990 seviyelerinin direnç, 1.950 ve 1.940 doların ise destek noktaları olduğu belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası